Karlovic lett Delray Beach bajnoka

Karlovic jött, látott és magabiztosan nyert Delray Beachen. A horvát szervakirály a döntőben könnyedén verte Donald Youngot.

Karlovic úgy jutott döntőbe, hogy csak Dustin Brown elleni első mérkőzésén kellett megszenvednie, az elődöntőben már Adrian Mannarinot két játszmában győzte le. Döntős ellenfele Donald Young már így is óriási teljesítményt rakott le az asztalra, ráadásul Tomicot is kiejtette a négy között.

Karlovic remek tenisszel nyert Delray Beachen Kép forrása: washingtonpost.com

Karlovic remek tenisszel nyert Delray Beachen
Kép forrása: washingtonpost.com

A fináléban azonban már nem lehetett ilyen boldog a Donald Youngért erősen buzdító amerikai nagyérdemű. Ivo Karlovicnak ugyan több alkalommal is break labdákat kellett hárítania a mérkőzés folyamán, egyszer sem veszítette el az adogatását. Ezek a kihasználatlan lehetőségek aktuálisan mindig megtörték a fiatal hazai játékost, aki nem bírta a nyomást és a langaléta horvát helyett mindig ő került break hátrányba. A találkozót 1 óra 11 perc alatt Karlovic 6/3 6/3-ra nyerte és először nyert Delray Beachen.

Karlovic ha úgy vesszük továbbra is a kisebb kemény borítású amerikai tornák királya. A zágrábi teniszező hat tornagyőzelméből hármat ( Houston, Bogota, Delray Beach ) az Amerikai Egyesült Államok területén szerzett meg.

A döntő végeredménye:

Ivo Karlovic(4)-Donald Young 6/3 6/3

Kiemelt kép forrása: scmp.com

A hozzászólások le vannak zárva.