Kialakultak az elődöntők Dubaiban

A tegnapi napon már az elődöntőbe kerülésért küzdöttek meg Federerék Dubaiban. Lássuk felülről haladva, mi is történt a legjobb nyolc között.

Djokovic mindösszesen két játékot veszített Ilhan ellen Kép forrása: livetennis.com

Djokovic mindösszesen két játékot veszített Ilhan ellen
Kép forrása: livetennis.com

Novak Djokovic harmadik mérkőzésén is könnyedén túllépett, a török Marsel Ilhan sem tudta megizzasztani a világelsőt. A szerb mind a két játszmában hamar tetemes előnybe került, remek szerváival esélyt sem adott Ilhannak arra, hogy a szetteken belül viszonylag szoros eredményt érjen el. Djokovic 6/1 6/1-el került az elődöntőbe.

Berdych nyerte a nap mérkőzését Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

Berdych nyerte a nap mérkőzését
Kép forrása: sg.sports.yahoo.com

A legádázabb küzdelmet a mostanában bombaformában lévő Sergiy Stakhovsky és a cseh Tomas Berdych vívta a negyeddöntők során. A torna negyedik kiemeltje könnyedén kezdett, az első szettben végig előnyben játszott, ráadásul a lehető legjobb pillanatban 4-3-nál el is döntötte az első szettet. Semmi sem utalt egy küzdelmes találkozóra, Berdych azonban a második játszma legvégén elvesztette a szerváját, így Stakhovsky kiegyenlített. Ez viszont kevésnek bizonyult, Berdych nem tudott megtörni, sőt a harmadik felvonásban 3-2-től már csak ő nyert játékot, a cseh játékos is csatlakozott az elődöntősök névsorához.

Coric újabb nagy sikert könyvelhetett el Kép forrása: thenational.ae

Coric újabb nagy sikert könyvelhetett el
Kép forrása: thenational.ae

A nap meglepetése délután következett , amikor is az ifjú Borna Coric egy újabb nagy skalpot gyűjtött Andy Murray legyőzésével. A horvát játékos szinte semmi esélyt nem adott a kétszeres Grand Slam bajnoknak, előbb 1-1-től kezdve zsinórban öt játékot megnyerve hozta az első szettet, majd a folytatásban a 3-2-nél megszerzett break elegendőnek bizonyult, hogy Coric könnyed két szettben kiejtse a torna harmadik kiemeltjét.

Federernek csak egy játszmát kellett játszania tegnap Kép forrása: india.com

Federernek csak egy játszmát kellett játszania tegnap
Kép forrása: india.com

A nap folyamán az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzés nem tartott sokáig. Roger Federer gyorsan megnyerte 6/1-re az első szettet, majd Richard Gasquet a második kezdete után nem sokkal sérülés miatt kénytelen volt feladni a találkozót. A svájci így röpke 23 perc után jutott az elődöntőbe.

A negyeddöntők eredményei:

Novak Djokovic-Marsel Ilhan 6/1 6/1

Tomas Berdych-Sergiy Stakhovsky 6/3 4/6 6/2

Borna Coric-Andy Murray 6/1 6/3

Roger Federer-Richard Gasquet 6/1-nél Gasquet feladta

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.