Nadal több salakos versenyt szeretne

2015. március 6.
by andF

Rafael Nadal – nem meglepő módon – azt szeretné, ha több salak pályás verseny szerepelne a naptárban, és a véleményének nemrégiben hangot is adott.

A tavalyi Roland Garrost követő első tornagyőzelme után Nadal arról beszélt, hogy nem szeretné, ha Acapulco-hoz hasonlóan további salakos tornák váltanának kemény borításra.

“A salak borítás tradicionálisnak mondható a sportágunkban, és meg kell védenünk ezt” – nyilatkozta Nadal a Reuters hírportálnak.

“Egyre több torna vált salakról kemény borításra, de a kemény borítás sokkal nagyobb agressziót kíván, így a sérülések száma is nagyobb” – tette hozzá Nadal.

“A tour statisztikáiból láthatják, hogy sok játékos küzd sérüléssel, szóval valamit rosszul csinálnak azok az emberek, akik a teniszt menedzselik, ez pedig nincs így jól.”

“Véleményem szerint nem csak az a fontos, hogy a karrierünk során maradjunk egészségesek, hanem azután is, mivel a teniszen kívül is van élet, a karrier befejeztével is.”

Nadal az elmúlt évben sérülések sorozatát szenvedte el, hátsérüléstől kezdve csuklósérülésen át a vakbélgyulladástól való szenvedésig, de okolható-e ezek bármelyikéért is a kemény borítás?

2012-ban Rafa kihagyta az idény  felét térdsérülése miatt, mindössze három hónapot töltött a pályán, de akkor is csak salakos és füves pályás versenyeken, kemény borításon nem lépett pályára.

“Miután befejezem a pályafutásomat, szeretném, ha képes lennék focizgatni a barátaimmal, de ennyi sok kemény pályán való játék nehézzé teszi majd ezt.”

2005-ben, amikor Nadal az első Roland Garrosát nyerte, a 64 ATP tornából 24 salakon zajlott (37,5%). Ebben az idényben a 60 tornából mindössze 19-et játszanak salakon (31,6%).

Forrás: tennis-x.com

A kiemelt kép forrása: performgroup.com

 

 

 

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.