WTA: Menetelnek a kiemeltek Indian Wells-ben

A felső ág mérkőzéseit rendezték az 5, 381 millio dollár összdíjazású BNP Paribas Open női versenyében, ahol most már nem maradt el a meglepetés sem.

Az idei Indian Wells-i tornát sok minden névvel lehet eddig illetni, de a meglepetések tornájának semmiképp sem. A női mezőny harminckét kiemelt játékosa közül ugyanis huszonnyolcnak sikerült a harminckettőbe kerülés, és minden esély megvolt rá, hogy a tizenhat között már csak kiemeltek nevekkel találkozzunk a folytatásban.

Nos, a második forduloban Angelique Kerbert kiejtő Sloane Stephens úgy gondolta, hogy legfőbb ideje formába lendülni, és hazai pályán végre letenni valamit az asztalra. Az amerikai lány menetelését az orosz Svetlana Kuznetsova próbálta volna megállítani, de Stephens a döntő szettben fizikálisan ellenfele fölé tudott kerekedni, és végül három szettben jutott a legjobb tizenhat közé. Oda, ahol a világranglista Serena Williams vár rá, aki szó szerint lebombázta a pályáról a jövő egyik legnagyobb ígéretének tartott kazah Zarina Diyas-t.

Halep ismét három játszmás mérkőzésre kényszerült. Pliskova következik. Forrás: twitter.com

Halep ismét három játszmás mérkőzésre kényszerült. Pliskova következik.
Forrás: twitter.com

Meglepetésnek minősül(hetne) Timea Bacsinszky győzelme a kilencedik kiemelt Ekaterina Makarova felett, de aki látta az előző két héten két tornagyőzelmet arató svájci játékát, alighanem szemrebbenés nélkül konstatálta Bacsinszky győzelmét. A helvét hölgy ellenfele a huszonharmadik helyen kiemelt Elina Svitolina lesz, aki két szoros játszmában győzött a néhány hete Katarban tornagyőzelmet arató Lucie Safarova ellen.

A nap további mérkőzései közül nem mehetünk el szó nélkül Heather Watson győzelme mellett, aki óriási meglepetésre két játszmában győzött a tavalyi döntős, idén hetedik kiemelt Agnieszka Radwanska ellen. Az összecsapást nézve sokan úgy gondolják, hogy az évek óta nagy ígéretnek tartott Watson idén végre berobbanhat a tenisz élvonalába, míg Radwanska mostani formáját nézve könnyen kívül találhatja magát a top tízből.

Eredmények:

Heather Watson (GBR) – [7] Agnieszka Radwanska (POL) 6 – 4  6 – 4
[12] Carla Suarez Navarro (ESP) – Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 7 – 6 (4) 6 – 7 (5) 6 – 0
[14] Karolina Pliskova (CZE) – [19] Garbine Muguruza (ESP) 7 – 5 6 – 4
[3] Simona Halep (ROU) – [26] Varvara Lepchenko (USA) 6 – 1 3 – 6 6 – 1
[1] [WC] Serena Williams (USA) – [28] Zarina Diyas (KAZ) 6 – 2 6 – 0
Sloane Stephens (USA) – [22] Svetlana Kuznetsova (RUS) 7 – 6 (4) 1 – 6 6 – 4
[27] Timea Bacsinszky (SUI) – [8] Ekaterina Makarova (RUS) 3 – 6 7 – 5 6 – 4
[23] Elina Svitolina (UKR) – [10] Lucie Safarova (CZE) 7 – 6 (5) 7 – 5

A hozzászólások le vannak zárva.