Miami: Szorítsunk a magyar lányokért!

Még éppen Indian Wells szoros döntőinek hatása alatt állunk, de máris kezdődik a másik nagy dobás, helyileg nem messze az előbbitől. Ezen a héten Miamire koncentrálunk, ahol a női mezőnyben többszörösen is érdekeltek vagyunk hazánk lányai miatt.

Stollár Fanny Forrás: flickr.com

Stollár Fanny
Forrás: flickr.com

Elkészült a Miami Open női egyes főtáblájának sorsolása, a mérkőzések azonban még csak a selejtezőben kezdődnek. Párosban Babos Timi és francia társa Kristina Mladenovic már büszkélkedhetnek szép eredményekkel, legutóbb Dubai-ban tudtak nagy tornát nyerni, viszont játszottak már Cincinnatiben és Wimbledonban is döntőt.

Egyéniben azonban Timi ranglistás helyezéséből eredően (87.) selejtezőt kell játszania a főtáblára kerülésért. Timi a kvalifikációs tábla 8. kiemeltje, első mérkőzését a húsz éves tunéziai Ons Jabeur ellen játssza majd, aki jelenleg 118. a világranglistán. Ha ellene nyerni tud, a következő ellenfele a cseh Lucie Hradecká vagy a török Çağla Büyükakçay lehet. Kettőjük körül az előbbi veszélyesebb, Hradecká ugyanis párosban szép eredményekkel rendelkezik, Grand Slam bajnoki címekkel és olimpiai ezüstéremmel is, egyéniben a 41. hely volt a legjobbja, azonban most nagyon hátracsúszott a ranglistán.

A másik akiért szoríthatunk nem más, mint Stollár Fanny, aki a selejtezőben szabadkártyával szerzett jogot az indulásra. Fanny még csak 16 éves, de tehetségét már most sem kérdőjelezhetjük meg, nagy bravúr lenne, ha meg tudná nyerni két mérkőzését és így főtáblára kerülne. Ehhez azonban elsőként az amerikai Irina Falconi ellen kell bizonyítania, majd pedig jöhet a holland Aranxta Rus vagy a cseh Denisa Alltertová. Nem lesz könnyű, de lehetetlen sem!

Hajrá lányok!

Kiemelt kép forrása: blikk.hu

A hozzászólások le vannak zárva.