Nadal és Wawrinka is búcsúzott Miamiban

Nem sikerült jól  a vasárnapi harmadik forduló az esélyesek közül sem Rafael Nadalnak, sem Stan Wawrinkának, mindketten búcsúztak ugyanis a Miamiban zajló ATP 1000-es Tornától. 

Időrendben a svájci klasszis mérkőzését láthattuk először és azt, hogy két tie-break-es szettben vereséget szenvedett az elmúlt hetekben kiváló formát mutató francia Adrian Mannarino-tól. Ellentétben a franciával Wawrinka idén nincs túl jó formában, különösen az utóbbi hetekben, hiszen az Indian Wells-i Tornán is idejekorán, a harmadik fordulóban esett ki, akkor Robin Haase verte meg. Mannarino az osztrák Thiemmel mérkőzik majd meg a legjobb nyolc közé kerülésért.

Rafael Nadal színre lépését közvetlenül megelőzte a legnépszerűbb francia játékosok, Monfils és Tsonga összecsapása, melyet ezúttal Gael Monfils nyert meg 6:4, 7:6 arányban. A visszatérő Jo-Wilfried Tsonga azonban így is elégedett lehet a Miamiban nyújtott teljesítményével.

Ez egyáltalán nem mondható el Rafael Nadalról, aki 6:4, 2:6, 6:3 arányban kapott ki honfitársától, Fernando Verdasco-tól. A spanyolok volt világelsője harminckét ki nem kényszerített hibát ütött, míg Verdasco huszonkilenc nyerő ütéssel és tizenkét break-labdából kilenc hárításával büszkélkedhetett a mérkőzést követően. Nadal úgy nyilatkozott, hogy Verdasco egyértelműen megérdemelte a győzelmet. Saját magáról pedig elmondta, hogy még mindig túl ideges a fontos pillanatokban. A teniszében azonban egyértelműen fejlődést lát az elmúlt másfél hónapot tekintve. Verdasco következő ellenfele Juan Monaco lesz.

A tegnapi nap folyamán simán jutott tovább Andy Murray és Kevin Anderson is, ők egymás ellen játszanak a negyedik fordulóban. Meccslabdáról fordított és jutott tovább Tomas Berdych az ausztrál Tomic ellen.

Vasárnapi eredmények:

Verdasco – Nadal 6:4, 2:6, 6:3
Murray – Giraldo 6:3, 6:4
Mannarino – Wawrinka 7:6, 7:6
Berdych – Tomic 6:7, 7:6, 6:1
Monfils – Tsonga 6:4, 7:6
Anderson – L. Mayer 6:4, 6:4
Monaco – Garcia-Lopez 7:5, 6:4
Thiem – Sock 6:4, 6:3

Kiemelt kép forrása: www.rafaholics.com

A hozzászólások le vannak zárva.