Djokovic egy lépésre a címvédéstől Miamiban

Djokovic megállította Isner óriási menetelését, jutalma egy Grand Slam döntő visszavágója. A fináléban majd Novak Djokovic és Andy Murray néz farkasszemet egymással.

Murray 2013 után újra nyerhet Miamiban Kép forrása: sportsmole.co.uk

Murray 2013 után újra nyerhet Miamiban
Kép forrása: sportsmole.co.uk

Péntek este Andy Murray és Tomas Berdych mérkőzött meg az első döntős helyért, A két játékos nem is olyan rég az Australian Openen csapott össze, akkor a brit a második szettől kezdve egy káprázatos tenisszel verte Berdychet. Murray gyakorlatilag úgy játszott a mérkőzés folyamán, mintha egyféle forgatókönyvet adott volna ennek az egésznek. Gyorsan egy break, majd az elszáll, ismét egy break és onnantól kezdve végig kézben tartva megvan a szett. Murray az első adogatásai mögött a pontok 80 %-át nyerte meg, nem csoda hogy mondhatni, két könnyű szettben elintézte Berdycet. A mérkőzés 1 óra 43 percig tartott, ahol Murray 6/4 6/4-el bejutott a fináléba, 2009 és 2013 után harmadik ízben lehet a Miami Open bajnoka.

Djokovic vetett véget Isner parádés menetelésének Kép forrása: canada.com

Djokovic vetett véget Isner parádés menetelésének
Kép forrása: canada.com

Magyar idő szerint hajnali 1-kor az amerikai közönség egy emberként szorított a parádésan menetelő John Isnerért, akinek a lehető legnehezebb módon kellett kiharcolnia a fináléba kerülést. A hazai játékos ellenfele a világelső és címvédő, szerb Novak Djokovic volt. Isnert úgy tűnik hamar meg tudta törni az első, Tiebreakban elveszített játszma, miután a második játszmában 1-1-nél elbukott adogatójátéka után jóformán alig nyert pontot. Djokovic rettentően magabiztosan teniszezett, első és második szervái mögött is rendkívül hatékony maradt az egész mérkőzésen, megérdemelten jutott 2014 után ismét döntőbe. A fináléban a szerbnek sikerülhet az a bravúr, hogy sorozatban másodszor diadalmaskodik Indian Wells után Miamiban, összességében harmadszor teheti ezt meg ezen a két tornán.

Az elődöntők eredményei:

Novak Djokovic-John Isner 7/6(3) 6/2

Andy Murray-Tomas Berdych 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: indianexpress.com

A hozzászólások le vannak zárva.