Kialakult a legjobb 8 mezőnye Monte Carloban

Nadal és Djokovic is biztosította a helyét a nyolc között, a franciák nem lehettek túl boldogak tegnap. Lássuk mi történt Monte Carlo vörös gyepszőnyegén csütörtök délután.

Djokovic négy játékot veszített a nyolcaddöntőben Kép forrása: tennisnow.com

Djokovic négy játékot veszített a nyolcaddöntőben
Kép forrása: tennisnow.com

Novak Djokovic továbbra is magabiztosan menetel, az osztrák Andreas Haider-Maurer sem tudta igazán nagy küzdelemre késztetni a világelsőt. A szerb már az első játékban elvette osztrák ellenfele szerváját, ezt az előnyt könnyen megőrizte a szett folyamán. Úgy tűnt Haider-Maurer viszonylag tisztességesen helytáll majd Djokovic ellen, azonban a második szettben mindösszesen 8 pontot tudott nyerni, így 6/0 lett a befejezés.

Cilic két játszmában nyert Tsonga ellen Kép forrása: thenational.ae

Cilic két játszmában nyert Tsonga ellen
Kép forrása: thenational.ae

A felső ág felső harmadában Djokovic készülhet a Grand Slam bajnokok csatájára, ugyanis a negyeddöntőben a horvát Marin Cilic lesz az ellenfele. A langaléta horvát játékos látszólag nincs rossz formában Jo-Wilfried Tsongát is magabiztosan győzte le két játszmában 6/3 7/6-ra. A tavalyi US Open bajnoknak úgy tűnik továbbra is fekszik Tsonga játéka, akitől 7 meccsből csak egyszer kapott ki, Cilic zsinórban ötödször nyert kettejük párharcában.

Nadal ismét nehéz csatára kényszerült Isner ellen Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Nadal ismét nehéz csatára kényszerült Isner ellen
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Rafael Nadal nehéz mérkőzésre számíthatott, mivel John Isner játsszon bármilyen lassabb borításon is, a nagy szervái bárkire veszélyesek tudnak lenni. Nos, ezt a rövidítés végéig egyértelműen láthattuk, azonban az amerikai óriási lehetőséget szalasztott el a két játszmalabdánál, Nadal pedig 8-6-ra nyerte a rövidítést. A meccs haladt előre, úgy tűnt a spanyol kézben tartja a találkozót, a pillanatnyi rövidzárlat viszont döntő szettet eredményezett. A záró szakaszra az egyenlítés ellenére Isner fáradt el, aki 1-2-nél elveszítette a szerváját, ami a mérkőzésébe került. Nadal ekkor még várhatta negyeddöntős ellenfelét.

Ferrer vajon idén is kiejti Nadalt a negyeddöntőben? Kép forrása: 10balls.com

Ferrer vajon idén is kiejti Nadalt a negyeddöntőben?
Kép forrása: 10balls.com

A nap utolsó találkozóján David Ferrer és Gilles Simon csapott össze. Náluk már talán megszokott, hogy egyik fél sem tudja könnyed módon megnyerni a találkozót, így most is a döntő szettben kaptuk meg a választ a továbbjutás kérdésére. Simonnak a rövidítésben megnyert második szett nem tudott elég erőt adni a folytatásra. a harmadik játszmában sorra bukta el szoros játékokban az adogatását, Ferrer 6/1-el jutott tovább. A spanyol így készülhet a tavalyi negyeddöntő megismétlésére Rafael Nadal ellen, akkor Ferrer tudott diadalmaskodni.

A második forduló eredményei:

Novak Djokovic-Andreas Haider Maurer 6/4 6/0

Marin Cilic-Jo Wilfried Tsonga 6/3 7/6(5)

Rafael Nadal-John Isner 7/6(6) 4/6 6/3

David Ferrer-Gilles Simon 6/2 6/7(3) 6/1

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.