Ivanovic és Radwanska is búcsúzott Stuttgartban

Nyolc top tízes játékos részvételével vette kezdetét a 731 ezer dollár összdíjazású stuttgarti Porsche Tennis Grand Prix. A nagyok közül csak Serena Williams és Genie Bouchard maradt távol a tornától, de második fordulóban nem csak az ő nevüket keressük hiába a top játékosok közül. 

Korán búcsúzott ugyanis a hetedik helyen kiemelt Agnieszka Radwanska, aki az egyik legkellemetlenebb első fordulós ellenfelet, az olasz Sara Erranit kapta. Az olasz játékos meggyőzően kezdte az idei évet, tornagyőztes lett Rio de Janeiróban, és a múlt héten megszorongatta a világelső Serenát is, míg Radwanska a 2015-ös évben jócskán tudása alatt teljesít, aminek köszönhetően már csak a tizedik a világranglistán. Ennek ellenére az összecsapást a lengyel hölgy kezdte jobban, 5-3-as vezetésre tett szert, majd a rövidítésben többször is szettlabdája volt, de a kritikus pillanatokban Errani koncentrált jobban, és behúzta az első szettet. A második játszmában sem sokat változott a játék képe, mindkét játékos rengeteget futott, és továbbra is a breakekről szólt a mérkőzés (összesen tizenhétszer sikerült elnyerniük egymás adogatójátékát), amiből ismét az olasz jött ki jobban, és 6-4-re nyerte a második felvonást is. Errani következő ellenfele a Sabine Lisickit 6-0 6-0 arányban kiütő Zarina Diyas lesz.

Ivanovic volt az első kieső Forrás: wtatennis.com

Ivanovic volt az első kieső
Forrás: wtatennis.com

Szintén az első fordulóban búcsúzott az ötödik helyen kiemelt Ana Ivanovic. A szerb szépség Caroline Garcia ellen lépett pályára, és idén harmadszor sem bírt el a fiatal franciával. Hiába a figyelmeztető jelek, ettől függetlenül Ivanovic pozitív előjelekkel várhatta az összecsapást, ugyanis tavaly egészen a döntőig jutott, és nem sok hiányzott a végső győzelemhez sem. Garcia ellen is minden esélye megvolt Ivanovic-nak, az első szett rövidítésében három szettlabdát is kiharcolt, de egyiket sem tudta kihasználni, amit Garcia kegyetlenül megtorolt, és 8-6-ra nyerte a rövidítést. A második felvonásban a gyors break-váltást követően ismét a francia került előnybe, amit a mérkőzés végéig tartani tudott, és jutott a második fordulóba.

Kiemelt kép forrása: tennistv.com

A hozzászólások le vannak zárva.