Gasquet lett Estoril bajnoka

Nick Kyrgiosnak egyelőre várnia kell arra a bizonyos elsőre. Richard Gasquet magabiztosan nyerte az estorili tornát.

Estorilban már csak egy meccs volt hátra, ahol a tornán belül egészen biztosan új bajnok fogadhatta megannyi ember gratulációját. Richard Gasquet és Nick Kyrgios fináléjában, ahogy azt már említettem, az ausztrál pályafutása első ATP egyéni tornagyőzelméért küzdött.

Gasquet a döntőben is remekül játszott Kép forrása: twitter.com

Gasquet a döntőben is remekül játszott
Kép forrása: twitter.com

Ahogy azonban mondják egy ilyen döntőben az évek és a rutin még elbír a fiatalsággal, Nos ez most sem történt másként, mivel Gasquet, ahogy 3-2-nél megcsinálta az első breaket megállíthatatlannak bizonyult és Kyrgios számára semmi esély nem mutatkozott, hogy akárcsak megszorítsa vetélytársát. Az első szett elvesztése után az ausztrál hamar elbúcsúzhatott a trófea gondolatától, mivel a folytatásban előbb 4-0-ás hátrányba került, majd Gasuqet könnyedén lezárta 6/2-vel a mérkőzést. A francia játékos, győzelmét remek első szervái mögött lévő pontok megnyerésének köszönhette ( 30/32), ami azért valljuk be egy egy torna fináléjában félelmetes mutató.

Gasquet idén Montpellier után újra tornagyőztesnek mondhatta magát, fantasztikus hetet zárt, ahol mindösszesen 11 játszmából csak egyet veszített el.

A döntő végeredménye:

Richard Gasquet(5)-Nisck Kyrgios(7) 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: channelnewsasia.com

A hozzászólások le vannak zárva.