Nadal és Federer is győzelemmel mutatkozott be Rómában

2015. május 14.
by Airon

Pár nap pihenő után ismét pályán volt Rafael Nadal, valamint Roger Federer is megkezdte szereplését. Lássuk a felső ág után http://www.teniszvilag.com/2015/05/13/atp-roma-andy-murray-megallithatatlan/  az alsó ág történéseit is.

A remek mérkőzéseken kívül sajnálatos módon a sérülésekből is kijutott a Rómába kilátogató publikumnak. Ami a kiemelteket illeti, Gilles Simon döntött az idő előtti kényszerpihenő mellett, valamint Philipp Kohlschreiber már három játék után feladta mérkőzését Kevin Anderson ellen.

Nadal csak két játékot veszített Ilhan ellen Kép forrása: rafaelnadal-kingoftennis.ru

Nadal csak két játékot veszített Ilhan ellen
Kép forrása: rafaelnadal-kingoftennis.ru

Rafael Nadal a török Marsel Ilhan ellen szerette volna feledtetni azt a viszonylagos gyengébb játékát, amit a hazai közönsége láthatott tőle Madridban Andy Murray ellen. Marsel Ilhan próbált rettentő erejű nyerőivel nyomást helyezni a spanyolra, azonban ez nem sokáig sikerült neki. Nadal a hosszabb játékokban mentálisan sokkal erősebb maradt, majd könnyedén darálta be török ellenfelét. A spanyolnak a nyolcaddöntőben egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ugyanis azt már pár évvel ezelőtt is láthattuk, hogy John Isner salakon is tud nehézségeket okozni.

Federer is két játszmában nyert Kép forrása: livetennis.com

Federer is két játszmában nyert
Kép forrása: livetennis.com

Roger Federer múlt heti meglepő veresége után nem futott bele egy újabb korai zakóba, az uruguayi Pablo Cuevast viszonylag könnyedén győzte le. Az első játszmában a két játékos mindössze egy break labda hárításával jutott el a rövidítésig, majd a svájci remek ütéseinek köszönhetően 7-3-as Tiebrekkal vezetést szerzett. A második játszmában Cuevas próbált lépést tartani Federrel, azonban 2-2-nél a világranglista második egy fokozattal feljebb kapcsolt, innentől pedig a győzelemig már nem volt megállás. Federer következő ellenfele Kevin Anderson lesz.

Fognini szolgáltatta a tegnapi nap szenzációját Kép forrása: oktennis.it

Fognini szolgáltatta a tegnapi nap meglepetését
Kép forrása: oktennis.it

Az alsó ágon a második forduló több izgalmas mérkőzést is tartogatott, ahol nem lehetett egyértelmű esélyest mondani. Ezek közül a legkorábban Stan Wawrinka és Juan Monaco mérkőzött meg, ahol a második szett elején benne volt a levegőben a meglepetés, azonban Monaco szett és break előnyről kapott ki Wawrinkától. A tegnap nap mérkőzésének pedig Fognini és Dimitrov találkozója bizonyult, ahol előbb az olasz több játszma labdát hárítva nyerte az első szettet rövidítésben, majd a következő szett elvesztése után mindösszesen 11 pontot bukva nyerte 6/0-ra a záró felvonást. Fognini a cseh Tomas Berdychel játszik a negyeddöntőbe jutásért.

A második forduló eredményei:

Stan Wawrinka-Juan Monaco 4/6 6/3 6/2

Dominic Thiem-Gilles Simon 7/6(5) 2/0-nál Simon feladta

John Isner-Leonardo Mayer 7/6(6) 6/4

Rafael Nadal-Marsel Ilhan 6/2 6/0

Tomas Berdych-Matteo Donati 6/2 6/4

Fabio Fognini-Grigor Dimitrov 7/6(9) 4/6 6/0

Kevin Anderson-Philipp Kohlschreiber 3/0-nál Kohlschreiber feladta

Roger Federer-Pablo Cuevas 7/6(3) 6/4

A hozzászólások le vannak zárva.