RG 15: Csak a meccs után tudták zavarba hozni Federert

Hogy mi is volt ez pontosan, az is kiderül, de előtte még pár szó a legfontosabb eredményekről.

Wawrinka hozta a kötelezőt forrás: www.huffingtonpost.fr

Wawrinka hozta a kötelezőt
forrás: www.huffingtonpost.fr

Amíg Roger Federer (2.) a kolumbiai Alejandro Fallával játszott a Chatrier-n, addig honfitársa, Stan Wawrinka (8.) a török Ilhan ellen küzdött meg a 64 közé jutásért a Lenglen-on. Egy-két necces adogató játékot leszámítva meggyőző teljesítménnyel jutott tovább az Australian Open tavalyi bajnoka. A következő fordulóban majd a szerb Lajovic lesz az ellenfele. Wawrinka egyébként valamelyest megkönnyebbülhet, hiszen már most kezd tisztulni az útja a Garroson. Steve Johnson ugyanis nem kisebb meglepetésre legyőzte azt a Guilhermo Garcia-Lopezt (26.), akinek relatíve jó felkészülési időszaka volt, és akiknek jó a memóriájuk, azok tudják, hogy a spanyol tavaly meglepően simán ejtette ki Wawrinkát az első

Nishikorinak csak a második szett volt nehéz forrás: www.timesunion.com

Nishikorinak csak a második szett volt nehéz
forrás: www.timesunion.com

fordulóban. “GGL”-nek ha a győzelemre nem is lett volna nagy esélye újra, de megnehezíthette volna a svájci dolgát, akinek ezzel Johnson egy kis szívességet tett meg.

 A tegnapi nap másik élharcosa, Kei Nishikori (5.) is megnyerte az első mérkőzését. Ellenfele a hazaiak “régi motorosa”, Paul-Henri Mathieu volt. Az első szettet két breakkel abszolválta a japán, de már ekkor látszódott, hogy Mathieu nem fogja hagyni magát egy könnyedén. A második szettben meg is lepte Nishikorit, miután 0/2-ről 3/2-re fordított és adogathatott a két game-es előnyért. Ez végül nem sikerült a franciának, de így sem vallott szégyent, a szettben maradási kényszer terhét azonban nem bírta el 5/6-nál, így a sorsa is megpecsételődött. A harmadik játszmát 30 perc alatt rendezte le a japán, mindössze egy játékot engedve ellenfelének. A következő körben a Matosevic-Bellucci meccs győztesével játszik.

A spanyol Garcia-Lopezen kívül még egyetlen egy kiemelt búcsúzott már az első napon, mégpedig Ivo Karlovic (25.). A horvát szervagép formáját elnézve azonban nem meglepő, hogy kikapott Marcos Baghdatistól.

Mi történt Federer meccsén?

A bázeli miután Alejandro Falla és a közönség gratulációját fogadhatta, ahogy lenni szokott, összepakolt és lement (volna) a pályáról. Egy szurkoló (egyáltalán hogy tudott bejutni?) azonban odarohant hozzá, mert egy “selfie”-t szeretett volna csinálni az örök fenoménnal. Bár Federer pont a barátságos természete miatt (is) nagy kedvenc, reakcióként nem erről tett tanúbizonyságot, érthető módon.

Az esetről nyilatkozott is: “A pálya a munkahelyünk, és a munkahelyén az ember szereti biztonságban érezni magát”- a rendezők ezt akár egy üzenetnek is felfoghatják, a biztonsági intézkedésekkel kapcsolatban.

Egyébként Federer nem okozott csalódást és mindenféle nehézség nélkül vette az első fordulót, mindössze két breaklabdát kellett hárítania. A második fordulóban Marcel Granollerssel játszik.

A legfontosabb eredmények:

R. Federer (2.)A. Falla6-3 6-3 6-4
J-W. Tsonga (14.)C. Lindell6-1 6-2 6-2
S. Wawrinka (8.)M. Ilhan6-3 6-2 6-3
K. Nishikori (5.)P-H. Mathieu6-3 7-5 6-1
R. Bautista Agut (19.)F. Mayer6-3 6-1 6-3
E. Gulbis (24.)I. Sijsling6-4 6-4 7-6(3)
P. Kohlschreiber (22.)G. Soeda6-1 6-0 6-2
S. JohnsonG. Garcia-Lopez (26.)6-3 6-3 6-7(1) 3-6 6-3
M. BaghdatisI. Karlovic (25.)7-6(5) 6-4 6-4

A mai napon az alsó ág másik fele, illetve a felső ág egy negyedéből lesznek mérkőzések. A főszereplők Tomas Berdych (4.) és Andy Murray (3.) lesznek. A cseh a mindössze 19 éves japán Yoshito Nishiokával játszik majd a Lenglen első meccsét, míg a Chatrier-n Murray zárja a napon az argentin Facundo Arguello ellen.

A kiemelt kép forrása: www.aljazeera.com

A hozzászólások le vannak zárva.