RG 15: Szuperhétfő után jöhet a Djokovic-Nadal álomnegyeddöntő

Mivel a Monfils-Federer mérkőzés befejezése mára maradt, nem akármilyen napnak nézhettünk elébe. Egy játéknap, ahol Djokovic, Nadal, Federer és Murray is pályára lépett, lássuk az eseményeket.

Federernek tett jobban a tegnapi szünet Kép forrása: bleacherreport.com

Federernek tett jobbat a tegnapi szünet
Kép forrása: bleacherreport.com

Kezdjük a tegnapról mára áthalasztott Gael Monfils-Roger Federer találkozóval. A vasárnapi esőnek „hála” csak az első két szett ment le azonban a kényszerpihenő akkor mindenképpen a svájcinak jött jobban, a hazai show-man óriási lendületbe kerülhetett volna az egyenlítéstől. A mai mérkőzés hasonlóan kezdődött, mint a tegnapi, Monfils első adogatását ismét 40-0-ről veszítette el. A harmadik szettben Federer könnyedén, egy break labda hárításával tartotta a szerváját, így ő került egy lépéssel közelebb a negyeddöntőhöz. Amit tegnap a francia közönség kihozott Monfilsból, az ma nem ismétlődött meg. A francia játékos nem tudott ugyanolyan extázisba kerülni, mint a második játszmában, riválisa könnyedén lezárta a mérkőzést, így összejött a svájci házinegyeddöntő.

Djokovic hat játékot veszített Gasuqet ellen Kép forrása: theguardian.com

Djokovic hat játékot veszített Gasuqet ellen
Kép forrása: theguardian.com

Novak Djokovicnak szintén egy hazai teniszező jutott, Richard Gasquet volt az ellenfél. A korábbi top 10-es játékos remek ellenfélnek bizonyult a szerb számára, de csak mindösszesen 23 perc erejéig. Djokovic első adogatásánál egy kihagyott fonák ziccer, majd a következő játékban hat break labda hárítása ellenére elbukott game megbosszulta önmagát, Djokovic kegyetlenül átlépett Gasqueten. Az első játszmában az első három game után a francia könnyedén megtört, a fontos szituációkban rendre elvesztette azokat a pontokat, amivel időnként lépést tarthatott volna Djokoviccal.

Nadal először vesztett játszmát az idei Roland Garroson Kép forrása: inagist.com

Nadal először vesztett játszmát az idei Roland Garroson
Kép forrása: inagist.com

Rafael Nadal egy olyan játékos ellen lépett pályára, aki már megtapasztalta szintén milyen Grand Slam győztesnek lenni, ugyancsak párosban. Jack Sock egy olyan tehetsége talán hazájának, aki rengeteg munkával és kitartással sokra viheti még. Nos, ezt a mai mérkőzésen majdnem a végéig nem igazán láthattuk, mivel úgy tűnt a salakkirály gyorsan véget akar vetni a találkozónak, azonban Sock remek játékának, valamint a székbíró érdekes döntéseinek köszönhetően nyert helyzetekből elbukta két break előnyét is. 5-5, majd Sock felbátorodott és ezen a tornán elsőként szettet csent el Nadaltól. A hirtelen fellángolás azonban kevésnek bizonyult, a negyedik szettben már a spanyol könnyebben lezárta negyedik fordulós találkozókját, így összejött a Nadal-Djokovic álomnegyeddöntő.

Murray készülhet a negyeddöntőre Kép forrása: mirror.co.uk

Murray készülhet a negyeddöntőre
Kép forrása: mirror.co.uk

Andy Murray még kora délután arra készült, hogy megállítsa a parádésan menetelő Jeremy Chardyt, aki az előző körben a nála valamivel esélyesebb belga Goffint ellentmondás nem tűrően intézte el három játszmában. Az első két szetten megosztozott a két játékos, ráadásul az egyenlítés után a francia rögtön break előnybe került. A bravúrtól ezúttal viszont messze volt Chardy, mivel a folytatásban a brit már esélyt sem adva megfordította a mérkőzést.

Ferrer könnyedén verte Cilicet Kép forrása: sport.es

Ferrer könnyedén verte Cilicet
Kép forrása: sport.es

A nap egyik legjobban várt mérkőzésének, inkább nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Marin Cilic és David Ferrer összecsapásától hiába vártunk előzetesen többet, a spanyol könyörtelenül átgázolt a tavalyi US Open bajnokon. Cilicnek csupán a második játszmában akadtak lehetőségei a breakre, Ferrer pedig nem megijedve a horvát játékos bődületes szerváitól öt alkalommal is elnyerte azt. A korábbi Roland Garros döntős tehát jó formában várhatja a Murray elleni mérkőzést.

Holnap az alsó ágon a sor. A negyeddöntőkben Nishikori Tsongával, valamint Wawrinka Federrel csap össze.

A hozzászólások le vannak zárva.