RG 15: Serena és Bacsinszky jutott az elődöntőbe

Nem volt meglepetés a hölgyek felső ági negyeddöntőiben, ahol az esélyesebbnek tartott Serena Williams és Timea Bacsinszky jutott a legjobb négy közé. 

A nap első összecsapásán a világelső Serena Williams és az olasz Sara Errani találkozott. Előzetesen nem sok esélyt lehetett adni a talján hölgynek, és a várakozásnak megfelelően Serena már az első labdamenettől kezdve uralta a mérkőzést. Az amerikai az előző három fordulóban szetthátrányból volt kénytelen fordítani, de az olasz játékos ellen sima, 6-1 6-3 arányú győzelmet aratott. Serena ezzel pályafutása 27. Grand Slam elődöntőjébe jutott, és jó úton halad 20. Grand Slam-győzelme felé.

Élete formájában játszik Bacsinszky Forrás: twitter.com

Élete formájában játszik Bacsinszky
Forrás: twitter.com

Serena ellenfele az elődöntőben a belga Alison Van Uytvanck legyőző Timea Bacsinszky lesz. A svájci hölgy az első 6-4-re megnyert játszma után már 3-1-es előnyre tett szert a második szettben is, de a világranglista 93. helyén álló Van Uytvanck 3-3-ra egyenlíteni tudott. Az összecsapás 5-5 után dőlt el, amikor a fontosabb pontoknál jobban koncentráló Bacsinszky ellenfele fölé tudott nőni, és 7-5 arányban nyerte a második felvonást.

Az élete formájában teniszező Bacsinszky szenzácios évet tudhat maga mögött, márciusban előbb nyerni tudott Acapulcóban, majd egy héttel később Monterrey-ben is, most pedig élete első Grand Slam elődöntőjére készülhet. Kérdés, ez a nagyszerű forma elegendő lesz-e a világelső ellen.

A hozzászólások le vannak zárva.