RG 15: Safarova – Williams döntőt rendeznek a hölgyeknél

Serena Williams – Lucie Safarova döntőt rendeznek a Roland Garros női egyesének szombati fináléjában. 

A világelső Serena Williams és a tizenharmadik kiemelt Lucie Safarova jutott a Roland Garros idei döntőjében. Serena az idei évben bombaformában játszó Timea Bacsinszky-t, míg Safarova a 2008-as bajnok Ana Ivanovic-ot győzte le a fináléba jutásért.

Vajon bírni fogja a nyomást a döntőben a cseh lány? Forrás: twitter.com

Vajon bírni fogja a nyomást a döntőben a cseh lány?
Forrás: twitter.com

Egy sima, egy fordított, vagyis egy papírforma és egy meglepetés született a ma délutáni női elődöntőkben. És valóban ez történt? A nap első mérkőzésén a Garros-on egyre jobb formába kerülő Ana Ivanovic a Sharapovát kiejtő, és a tornán még játszmát sem vesztő Lucie Safarovával csapott össze. A mérkőzés elején a szerb szépség villámrajtot vett, 3-0-ra majd 5-2-re is vezetett, de Safarova hozta a Muguruza elleni, negyeddöntőben mutatott szenzációs játékát, és a soron következő kilenc játékból nyolcat megnyerve 7-5 3-1-es előnyre tett szert. Ivanovic ezt a hátrányt még kiegyenlítette, de csakúgy mint az első felvonásban, a második szettben is 5-5 után remegett meg a keze, és 7-5 7-5 arányú vereséget szenvedett Safarovától.

Bacsinszky könnyek között búcsúzott az idei Roland Garros-tól Forrás: twitter.com

Bacsinszky könnyek között búcsúzott az idei Roland Garros-tól
Forrás: twitter.com

A döntő egyik résztvevője tehát megvolt, így az első mérkőzés után nem sokkal elkezdődött a második elődöntő is, ahol alighanem sokaknak tátva maradt a szájuk Bacsinszky bámulatos tenisze láttán. A svájci hölgy ugyanis úgy bekezdett Serena ellen, amire a világelsőnek sokáig nem volt ellenszere. Egészen pontosan tizenöt játékig, amikor is Bacsinszky 6-4 3-2-es előnyre tett szert, és a 4-2-ért adogathatott. Ekkor azonban Serena Serena lett. A tornán nem először láthattuk tőle, hogy szorult helyzetben elkezdi űzni, hajtani magát, és megfordítja a már elúszni látszó mérkőzést. Most is ez történt. A harmadik forduló óta influenzával küszködő Williams zsinórban tíz játékot nyerve fordított, és szombaton huszadik Grand Slam bajnoki címéért játszhat egy olyan játékos ellen, akit eddig nyolcból nyolcszor legyőzött.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.