ATP: Kialakultak a szezon első füves döntői

Stuttgartban Nadal-Troicki, ‘s-Hertogenboschban Goffin-Mahut meccs lesz.

Stuttgart

forrás: www.tennisnow.com

forrás: www.tennisnow.com

Nadal (1.), miután leszerepelt párizsi “hátsókertjében” (alias Roland Garros) és visszacsúszott a 10. helyre a világranglistán, a héten páratlan mentalitásáról újra tanúbizonyságot téve a fináléba verekedte be magát. Nem volt könnyű dolga, hiszen Baghdatis és Tomic (5.) is el tudott venni tőle egy szettet, de ma Gael Monfilsnak (4.) nem adta meg a döntőszett lehetőségét. Szokásához híven most is a torna hajrájában játszotta heti (eddigi) legjobbját, mindössze négy breaklabdát tudott kiharcolni a “showman” ellene, mindegyik kihasználatlan maradt. A mallorcai viszont ebben a statisztikában 100%-os maradt (4/4). Győzelmével, írd és mondd, 95. tornadöntőjébe jutott be, ahol a 66. győzelméért fog játszani. Érdekesség, hogy füvön a 2011-es wimbledoni finálé óta ez lesz az első döntője zöld gyepen.

Ellenfele az a Viktori Troicki (8.) lesz, aki egy szoros, majdnem 2 és félórás meccsen győzte le Marin Cilicet (2.). Pedig úgyis állt a délszláv összecsapás, hogy azt a US Open címvédője nyerheti meg, mert a döntőszettben, elég jó pillanatban sikerült break-előnybe kerülnie.

Nadal (1.) – Monfils (4.) 6/3 6/4

Troicki (8.) – Cilic (2.) 6/3 6/7(1) 7/6(2) 

‘s-Hertogenbosch

Robin Haase személyében 2009 óta először lehetett volna hazai teniszező a döntőben a hollandiai versenyen. A reményeket végül az a Nicolas Mahut foszlatta szét, aki két évvel ezelőtt már diadalmaskodott itt. Ám nem volt könnyű menet a siker elérése, mert Haase húzta be az első szettet. 7/5-tel. A nehéz kezdés után azonban a füves borítást kimondottan kedvelő francia magabiztosan megfordította a meccset.

Második győzelméhez David Goffint (2.) kell legyőznie. A világranglista 15. belga a luxemburgi Gilles Müllert győzte le, két kiélezett játszmában, melyeken a veszélyes szituációk kezelésének minősége volt a döntő tényező. Goffin eleve nagyon meggyőző volt az első szerváknál, melyek mögött összesen 3 pontot veszített el.

Mahut – Haase 5/7 6/3 6/4

Goffin (2.) – Müller 7/6(4) 6/4

A kiemelt kép forrása: aljazeera.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.