Halle: Federer továbbra is úton a címvédés felé

A Gerry Weber Open harmadik napján is túl vagyunk, a felső ág pedig túl van a második körös mérkőzéseken. Pályára lépett ma a címvédő Roger Federer és a harmadik kiemelt Tomas Berdych is.

A napot a német Florian Mayer kezdte, aki hosszabb kihagyása után védett ranglistás helyezéssel tudott indulni a tornán, viszont a meccshiány nem látszik a teljesítményén, Steve Johnson ellen 6:3, 7(7):6(4) arányú győzelme a negyeddöntőt éri számára. Ott viszont vélhetően nehezebb dolga lesz, hiszen a címvédő és hétszeres bajnok Roger Federer várja majd pénteken, aki Ernests Gulbis ellen tudott nyerni 6:3, 7:5 eredménnyel.

Két fiatal tehetséget is láttunk ma, mindketten 18 évesek és sikeres junior karriert tudnak maguk mögött, de immár a felnőtt ranglistán is bőven a TOP100 tagjai. Alexander Zverev szabadkártyával tudott indulni a tornán, az ászgyáros Ivo Karlovic viszont kemény dió volt számára. Az első szettet rövidítésben tudta megnyerni, de aztán a horvát óriás fordított és nyert végül 6(5):7(7), 6:3, 6:3 eredménnyel.

Borna Coric gyűjtött már be nagy skalpokat, mint Rafael Nadal vagy éppen Andy Murray és ma is megvolt erre a lehetősége, hogy esetleg elcsípje Tomas Berdych-et. A cseh azonban nem adta magát 6:3, 6:2-es győzelme inkább oktató jellegű volt Coric számára, mint bármiféle esély a győzelemre.

Csütörtökön az alsó ág második körös mérkőzései következnek majd, pályára lép majd Gael Monfils és Kei Nishikori is.

Kiemelt kép forrása: news.com.au

A hozzászólások le vannak zárva.