ATP Halle: Federer továbbment, Karlovic rekordot döntött

Az idén ATP500-as rangra emelkedett Gerry Weber Open negyeddöntőin is túl vagyunk már, a pénteki nap pedig nem kevés izgalmat tartogatott egy kis meglepetéssel és egy új rekorddal is megtoldva.

Karlovic 45 ászt ütött a Berdych ellen, ami új rekord Forrás: tennisnow.com

Karlovic 45 ászt ütött a Berdych ellen, ami új rekord
Forrás: tennisnow.com

A napot Tomas Berdych és Ivo Karlovic kezdték. Köztudott, hogy a két méter tizenegy centis horvát ászgyáros adogatását nem könnyű elvenni, ma pedig különösen jól ment neki. Bánatára Berdych sem tudott gyakran hozzászólni az adogatójátékaihoz, ellenben a sajátját elvesztette több alkalommal is, így a második szett rövidítésének megnyerése nem volt elég a sikerhez. A döntőszettes mérkőzés egy új rekordot hozott Karlovic számára, a mai naptól ő az, aki a legtöbb ászt ütötte két nyert szettre menő ATP mérkőzésen, szám szerint negyvenötöt. Érdekességképpen jegyezzük meg, az előző rekordot (44) is ő tartotta, bár nem egyedül. A rekord mellé pedig egy TOP10-es győzelmet is felírhat ma Karlovic, a mérkőzést 7:5, 6(8):7(10), 6:3 eredménnyel tudta megnyerni.

A nap második mérkőzése is hasonlóan sok izgalmat tartogatott, a döntő szett elejéig szinte el is hittük, hogy Jerzy Janowicz megfordíthatja ezt a találkozót. Játékképét tekintve nagyon sokat lépett előre, azonban amíg a hatalmas adogatása mellett a (kettős)hibái számát nem tudja csökkenteni, addig bizony nem fog Kei Nishikorihoz hasonló tudású játékosokat megverni. A meccs tehát a japán győzelmével ért véget 6:4, 5:7, 6:3 eredménnyel.

Nem sokkal hat óra előtt kezdett Roger Federer, aki egy hazai játékos, Florian Mayer ellen játszott ma. Aki nem figyelt eléggé, az első szettet el is mulaszthatta, hiszen az alig 18 percig tartott és Mayer egy játékot sem tudott nyerni. A második szett ennél már jóval szorosabb volt, mindketten stabil adogatójátékokkal haladtak egészen a rövidítésig. Itt azonban Federer volt a jobb és az első mérkőzéslabdáját értékesítette is. Ezzel a 6:0, 7(7):6(1) eredménnyel az elődöntőbe jutott, ahol Ivo Karlovic ellen játszhat.

A nap utolsó mérkőzése a vártnál korábban ért véget. Gael Monfils sérülés miatt 1:6, 0:1 eredménynél feladni kényszerült a találkozót, így Andreas Seppi jutott az elődöntőbe, Kei Nishikorihoz.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.