Tomic megvédte címét Bogotában

2015. július 28.
by Airon

Rég láthattuk ilyen jól játszani Bernard Tomicot. Az ausztrál játékos ismét Bogota bajnoka lett.

Majdnem már minden készen állt az álomdöntőre a kolumbiai városban, azonban Adrian Mannarino keresztül húzta a számításokat, aki kiejtette az első kiemelt Ivo Karlovicot és továbbra is útban volt karrierje első diadala felé. Ezáltal Tomic miután egy nehéz küzdelem árán kiejtette Michael Berrert, Mannarino ellen harmadik tornagyőzelmét szerette volna megszerezni.

Tomic öröme a bogotai tornagyőzelem pillanatában Kép forrása: tennis.co.au

Tomic öröme a bogotai tornagyőzelem pillanatában
Kép forrása: tennis.co.au

A finálét 1-1 után Tomic kezdte magabiztosabban, aki zsinórban öt megnyert játékkal 6/1-re nyerte az első szettet. A második játszmában fordult a kocka, Mannarino elindította elsöprő rohamát, és hirtelen már 5-1-nél az egyenlítésért adogathatott. Egy break előny ugyan elment, a döntő játszmát 6/3 után mégis kiharcolta, így a harmadik felvonásra maradt a döntés. A harmadik játszmában ismét Tomic pillanatai következtek, aki stabil játékával 3-2-nél megtörte Mannarinot, majd a breaket követően már nem veszített több játékot és tornagyőztes lett.

Bernard Tomic az elmúlt időben kezdi régebbi jobb formáját visszanyerni és újabb 4 helyet javítva már a 25. a világranglistán. Talán 22 évesen még nem késő hogy az egykoron óriási tehetségnek kikiáltott ausztrálból ténylegesen nagyobb klasszis lehessen.

Kiemelt kép forrása: sports.ndtv.com

A hozzászólások le vannak zárva.