Nadal: a legjobb Nadal talán visszatér, talán nem

2015. augusztus 5.
by andF

A rafaelnadalfans.com különböző cikkekből szemezgetve állított össze egy írást Nadal jelenlegi helyzetével és az előttünk álló amerikai kemény pályás szezonnal kapcsolatban.

“Nem volt könnyű évem, miután visszatértem a tavalyi év sérülései után” – mondta Nadal, aki pár napot Mallorcán tölt, mielőtt Montrealba repül, hogy részt vegyen az idei Rogers Cup küzdelmeiben.

“Montreal egy olyan torna, ahol korábban pozitív eredményeket értem el” – mondta Nadal, aki 2005, 2008 és 2013-ban is győzni tudott. Elmondása szerint a legfőbb célja az, hogy emeljen a játéka színvonalán és elkerülje azokat a hullámvölgyeket, melyek az év első hat hónapjában kísérték. (Forrás: ATP World Tour)

Nadal objektívan ítéli meg jelenlegi, könnyűnek csöppet sem nevezhető helyzetét: “Felejtsük el a legjobb Nadalt. Az a játékos vagyok, akit most magad előtt látsz és szeretném élvezni a mindennapi életet. A legjobb Nadal talán visszatér, talán nem. Jelenleg az vagyok, aki.”

Az év utolsó Grand Slam tornájával kapcsolatban Nadal azt nyilatkozta, hogy van esélye a győzelemre, de nem ő favorit (Forrás: Marca)

A múlt heti, hamburgi győzelme finoman szólva sem nevezhető szépnek, de a 87 ki nem kényszerített hibával megnyert döntőért is ugyanannyi pont jár, mint egy tökéletesen lehozott meccsért.

Nadal azon vágya, miszerint ki akarja élvezni a hamburgi győzelmét és kizárni mindennemű esélylatolgatást, rövid életű tervnek bizonyult. Nemsokkal a díjátadó ünnepség után azt nyilatkozta, hogy: “Most a kemény pályás szezon következik, ez egy más történet. Ugyanakkor ugyanolyan mentalitással fogok küzdeni ezalatt is.”

Sokan eleve halott ügynek tekintik Nadal nyári kemény pályás szereplését, és talán nem is állnak olyan messze az igazságtól, tekintve, hogy salakon sem tudott meggyőző játékot produkálni a spanyol.

Mit gondoltok, hogyan sikerülnek az Észak-Amerikai tornák Nadalnak?

A kiemelt kép forrása: rafaelnadalfans.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.