ATP beharangozó: Montreal – Rogers Cup, Roger nélkül

Bár a tavalyi döntős svájci nagy hiányzó lesz, így is érdemes lesz követni az eseményeket.

Kategória: ATP World Tour 1000 

Borítás:     Kemény pálya

Díjazás:     $ 4,178,500

Címvédő:  Jo-Wilfried Tsonga

forrás: india.com

forrás: india.com

Véget ért a Wimbledon utáni nagyszünet, kezdődik a US Open Series (érdemi része). Szokás szerint a szezon 6. Masters-tornája Kanadában zajlik, páros számú évben Torontóban, páratlan számú évben Montrealban. Idén tehát a Szent Lőrinc-folyó partján kezdődik a felkészülés az év utolsó Grand Slam-tornájára, a US Openre. 2014-ben nem kis meglepetésre az addig nagy eredményt régen produkáló Jo-Wilfried Tsonga diadalmaskodott. Hogy megérdemelte-e, azt felesleges is megkérdezni: Djokovicot, Murrayt és Federert is legyőzte ugyanazon a héten!

Egy esetleges címvédés nagy bravúrt jelentene (bár, már a tavalyi siker is az volt). Djokovic (1.) júliusban egy wimbledoni címmel tovább nyomatékosította uralmát a világ felett. Eddig szinte tökéletes éve van, mentális képességeinek köszönhetően pedig nagy dolognak kellene történnie ahhoz, hogy alulmúlja magát. Ami miatt várhatunk tőle negatív meglepetést, az talán a nagy kihagyás esetleges következményei. Andy Murray (2.) is maximumot teljesít 2015-ben. A kiemelési rendszer most tehát klappol a feltételezett erőviszonyokhoz, hiszen ők ketten lehetnek az esélyesek. Rajtuk kívül meg kell említeni a Garros-címvédő Wawrinkát (3.), a friss Washingtoni bajnok Nishikorit (4.), s persze Rafael Nadalt (7.) is. (utóbbit mondjuk a neve miatt inkább).

Most pedig lássuk a sorsolást

Felső ág

Djokovic a Bellucci-Cuevas meccs győztese ellen kezd. Első rangsorolt ellenfele Grigor Dimitrov (14.) lehet, de a bolgárnak könnyen meggyűlhet a baja Jack Sockkal, ha a második körben őt kapja. A szerbre a legjobb 8 között “Mr. Quarter-final”, alias Tomas Berdych (5.) várhat, de a pazar nyarat futó Dominic Thiem , vagy wimbledoni mumusa, Kevin Anderson (12.) is menetelhet egy darabig.

Az alsó negyedben Stan Wawrinkának korántsem lesz könnyű dolga! Már az első meccsen Ferndando Verdascoval, vagy Nick Kyrgiosszal kell játszania. Utána jöhet Pospisil, vagy John Isner (16.). A kiemelések értelmében Raoniccsal (8.) kellene találkoznia a negyeddöntőben, de a kanadai szervagép formájáról nem sok mindent lehet tudni, hiszen a nyáreleji műtétje óta csak Wimbledonban játszott. Így erre a helyre inkább esélyes Richard Gasquet (11.). Ha minden ezek szerint alakul, akkor hamar sor kerülhet a két fonák-virtuóz wimbledoni negyeddöntőjének visszavágójára.

Alsó ág

Egy 2015-ös Rafa Nadal számára is teljesíthető célkitűzés a negyeddöntő. Első meccsét jó eséllyel Sergiy Stakhovsky-val játssza, utána következhet Gilles Simon (9.), Viktor Troicki, vagy Andreas Seppi. Hogy mire menne aztán Nishikori ellen? Nehéz megtippelni. Minden esetre, a japán is simán ott lehet a legjobb 8 között. Elsőre Frank Dancevic és Pablo Andujar sem okozhat gondot. Utána viszont David Goffin (13.), Steve Johnson, vagy Sam Querrey érkezhet. Utóbbi kettő a játékstílusuk és a borítás miatt lehet veszélyes Nishikori számára.

A tábla legalsó negyedében találhatjuk a címvédő Tsongát (10.). Az első fordulóban nem erő-nyerő, Borna Coriccsal kell megmérkőznie. Ugyan, a horvát még elég fiatal, de első körben már kellemetlennek számíthat egy nagy név számára. A negyeddöntőért Bautista-Aguttal, Bernard Tomiccsal, vagy Marin Ciliccsel (6.) meccselhet, természetesen a US Open-címvédő jelenti a legnagyobb kihívást. A negyed kiemelkedő teniszezője azonban Andy Murray. A skót Feliciano Lopez vagy Tommy Robredo ellen kezdi meg a versenyt. Aztán jöhet Gilles Müller, vagy Gael Monfils (15.)

Lehetséges negyeddöntők:

Djokovic (1.) – Berdych (5.)/Anderson (12.)/Thiem

Wawrinka (3.) – Raonic (8.)/Gasquet (11.)

Nishikori (4.) – Nadal (7.)

Murray (2.) – Tsonga (10.)/Cilic (6.)

A kiemelt kép forrása: en.wikipedia.org

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.