US Open 2015: Padlón a spanyolok, Nadal és Ferrer is kiesett

Kialakult a nyolcaddöntő párosítása a felső ágon. A show Nadal és Ferrer nélkül robog tovább.

Ezúttal elmaradt a nagy harc Djokovic és Seppi között Kép forrása: bleacherreport.com

Ezúttal elmaradt a nagy harc Djokovic és Seppi között
Kép forrása: bleacherreport.com

Novak Djokovic ezúttal is gond nélkül leküzdötte az elé háruló akadályt, ami péntek este Andras Seppinek hívtak. A szerb mind az első két játszmában megtalálta a legjobb időszakot ellenfele megtörésére, majd ha nehezen is, de pontot tett a találkozó végére kicsit több mint egy és háromnegyedóra játék után. A világelső a következő körben David Goffinnel játszhatott volna, a belga sérülése azonban Roberto Bautista Agutot jutatta a nyolcaddöntőbe.

Fognini idén már harmadjára győzte le Nadalt Kép forrása: cbssports.com

Fognini idén már harmadjára győzte le Nadalt
Kép forrása: cbssports.com

A felső ág felső részének végén a kisebb meglepetést Feliciano Lopez okozta. A spanyol játékostól ugyanis talán lehetett számítani bravúrra a mostanában formán kívül játszó Milos Raonic ellen. Viszont a három szettes, sima győzelem nem volt benne a pakliban. De ez csak valóban a kisebb meglepetés volt, a nagyobb reggel érkezett. Rafael Nadal ugyanis két játszma és breakelőnyben teniszezhetett Fabio Fognini ellen. Innentől azonban az olasz extázisszerű teniszével tornyosult a spanyol fölé, előbb kiegyenlített, majd a breakkekel tarkított döntő játszmát 5-4-nél lezárta.  Egészen pontosan 70 nyerő Rafael Nadal ellen, Fognini hatalmas küzdőerejéről tett tanúbizonyságot, megérdemelten került a legjobb 16 közé.

Pairenek lehetett oka az örömre Kép forrása: citizen.co.za

Pairenek lehetett oka az örömre
Kép forrása: citizen.co.za

Visszatérve a kisebb meglepetésekhez, a torna ezen szakaszában búcsút vehettünk a 26. kiemelt Tommy Robredotól is. A rutinos játékos az első játszma rövidítésében még 3-0-ra vezetett, ahonnan pontot már nem nyerve elveszítette a szettet. Ez mindent megváltoztatott, Paire kegyetlenül bedarálta két 6/1-es szettel ellenfelét. A francia egy házinyolcaddöntőre készülhet, ugyanis Jo-Wilfried Tsongával csap össze. A 30 éves játékos könnyedén intézte el az ukrán Sergiy Stakhovskyt.

A címvédőnek bizony meg kellett szenvednie a továbbjutásért Kép forrása: eurosport.com

A címvédőnek bizony meg kellett szenvednie a továbbjutásért
Kép forrása: eurosport.com

Marin Cilicnek először kellett igazán ott lenni a meccs elejétől a végéig mentálisan. A kazah Kukushkin rendesen megnehezítette a címvédő dolgát, de hiába. A horvát a negyedik játszmában 4-4-nél dűlőre vihette volna a dolgot, azonban a sok elvesztegetett break lehetőség döntő szettre kényszerítette. Ott azonban már nem sok esélye volt Kukushkinnak, 1-6 lett a vége az ő szempontjából. Ekkor várhattunk egy Cilic-Ferrere, ebbe azonban Jeremy Chardy közbeszólt. A francia két nagyon szoros szett után sokkal erősebb maradt és abszolút az ő szájíze szerint alakultak a történések a folytatásban. Ferrer ebben a két játszmában mindösszesen négy játékot fogott, kérdés a címvédő ellen is kitart-e ez a remek forma.

A harmadik forduló eredményei:

Novak Djokovic-Andreas Seppi 6/3 7/5 7/5

Roberto Bautista Agut-David Goffin 2/6 5/7 6/3 3/1-nél Goffin feladta

Feliciano Lopez-Milos Raonic 6/2 7/6(4) 6/3

Fabio Fognini-Rafael Nadal 3/6 4/6 6/4 6/3 6/4

Benoit Paire-Tommy Robredo 7/6(3) 6/1 6/1

Jo-Wilfried Tsonga-Sergiy Stakhovsky 6/3 7/5 6/2

Marin Cilic-Mikhail Kukushkin 6/7(5) 7/6(1) 6/3 6/7(3) 6/1

Jeremy Chardy-David Ferrer 7/6(4) 4/6 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.