ATP beharangozó: Kezdődik a távol-keleti turné

Jövő héten két 250-es versenyt rendeznek, Kuala Lumpurban és Shenzhenben.

Kuala Lumpur

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Fedett pálya
Díjazás:$1,041,540
Címvédő:Kei Nishikori
forrás: m.thestar.com.my

forrás: m.thestar.com.my

Malajzia fővárosában 2009 óta rendeznek tornát. A duplázás még senkinek sem sikerült, s idén sem fog megtörténni, mert Kei Nishikori nem nevezett a versenyre. A legrangosabb teniszező David Ferrer (1.) lesz, aki korábbi két alkalommal eljutott már a legjobb 4 közé. Idén is elérheti ezt, de a negyeddöntőben várhatóan Viktor Troicki (5.) lesz az ellenfele. A szerb képes olyan erőket mozgósítani, hogy komoly gondot okozzon “Ferru”-nak. A felső ág másik negyede kimondottan kiélezett lehet. Az itt található teniszezőknek szinte mindegyike elérhet egy jó eredményt. Itt van például Grigor Dimitrov (4.), akinek az a Joao Sousa lehet az ellenfele, aki ma fog döntőzni Szentpétervárott. A várható párharc győztese szinte biztos, komoly vetélytársat fog kapni a negyeddöntőben: Sam Groth, Benjamin Becker, Alexander Zverev és Jeremy Chardy (6.).

Az alsó ágon az egyik negyeddöntő szinte biztos, hogy Nick Kyrgios (7.) Ivo Karlovic (3.) között lesz. Az ausztrál fenegyerek kapcsán jó kérdés, mennyi pluszt adhat az, hogy maláj származású. Vajon hazai pályának fogja majd fel a környezetet? A másik ágon az egyik résztvevő Feliciano Lopez (2.) lesz jó eséllyel. A balkezes spanyol ellenfele honfitársa, Nicolas Almagro, Vasek Pospisil (8.) vagy Marcos Bagdhatis lehet majd.

A torna sorsolása megtekinthető itt.

Shenzhen

Kategória:ATP World Tour 250
Borítás:Kemény pálya
Díjazás:$668,945
Címvédő:Andy Murray
forrás: www.shenzhenopen.com

forrás: www.shenzhenopen.com

A Shenzhen Open tavaly debütált a World Touron, nem is akárhogyan! A végjáték igazi drámát tartogatott magában, miután a fináléban Andy Murray 5 (!) mérkőzéslabdát hárítva nyert Tommy Robredo (3.) ellen. Itt sem lesz címvédés, de a 2014-es finalista spanyol újra megpróbálja elérni a végső sikert. Az elődöntő összejöhet, amiért az Estrella Burgos – Haider-Maurer – Bolleli trió valamelyikével mérkőzhet meg. A felső ág másik előkelősége Tomas Berdych (1.), aki a héten már az első meccsen csomagolhatott Szentpétervárott. Most egy szolidabb mezőnnyel találhatja magát szemben, így az elődöntős szereplés minimális elvárás.

Az alsó ágon, a második fordulóban nagy valószínűséggel lesz egy Marin Cilic (2.) – Ernests Gulbis találkozó. A US Open 2014-es bajnokának csak a lett okozhat gondot, ha azt a meccset abszolválja, joggal gondolkodhat már a döntőben is. A negyedébe sorsolták a brit-szlovén Bedenét (7.). Hogy aztán a horvátnak ki lehet az ellenfele a 4 között, arra számos opció van. Kiemelés alapján Garcia-Lopez (4.) és Mannarino (5.) lenne a két favorit, de rajtuk kívül is vannak még jó képességű versenyzők, akik könnyen felboríthatják a papírformát (Pouille, Istomin, Rosol).

A torna sorsolása megtalálható itt

A kiemelt kép forrása: tennis-pronostics.com 

A hozzászólások le vannak zárva.