ATP beharangozó: Peking és Tokió

Két, távol-keleti metropolisban rendeznek tornát ezen a héten. 

Peking

Kategória:

ATP World Tour 500
Borítás:Kemény pálya
Díjazás:$3,944,715
Címvédő:Novak Djokovic
Az elmúlt években Djokovic bődületesen dominálta a pekingi tornát forrás: www.24horas.cl

Az elmúlt években Djokovic bődületesen dominálta a pekingi tornát
forrás: www.24horas.cl

Ami Nadalnak (3.) egykoron (de talán, ma is) a Roland Garros volt, az Novak Djokovicnak a China Open. A kínai fővárosban 24-0 a mérlege a világelsőnek, ezen 24 meccses széria alatt pedig 5 bajnoki címet szerzett. A hatodik győzelemre is sok esélye van. Az első fordulóban az olasz Bolellivel játszik. Nem biztos, hogy kellemes ellenfél lesz, hiszen Bolelli relatíve jó formának örvendhet, illetve egy selejtezős vetélytárs is képes meglepetést okozni. Pikantéria, hogy az olasz a világelső öccsét, Djordjét (1000-en kívül van a ranglistán) legyőzte a kvali során. “Nole” ellenfele azután Istomin, majd Robredo lehet. A 8 között várhatóan az első fordulós Isner (6.) – Thiem meccs győztesével játszik. A felső ágon találhatjuk David Ferrert (4.) és Milos Raonicot (5.). Mind a ketten pozitívan várhatják a versenyt, hiszen tornagyőzelemmel érkeznek ide. Alighanem, egymással küzdenek majd meg az elődöntőért.

Az alsó ágon találhatjuk Rafát. Elsőnek a hazai szabad-kártyás Di Wuval játszik, utána jöhet egy veszélyesnek tűnő Pospisil, majd a negyeddöntőben egy még veszélyesebb Tsonga (8.). Nem vár tehát könnyű út a mallorcaira. Ha az alábbi (és várható) akadályokon túl jut, érkezhet Tomas Berdych (2.). A cseh teniszezőnek sem lesz sétagalopp az első pár meccs. Rögtön Pablo Cuevassal kell játszania. Győzelem esetén a második fordulóban a Garcia-Lopez – Karlovic meccs nyertesével nézhet szembe, majd a negyeddöntőben jöhet a Goffin (7.) – Seppi – Fognini – Klizan fémjelezte kvartett valamelyike. Ki lehet tehát jelenteni, hogy erőviszonyok alapján a sorsolás meglehetősen aszimmetrikus lett.

Tokió

Kategória:

ATP World Tour 500
Borítás:Kemény pálya
Díjazás:$1,397,250
Címvédő:Kei Nishikori
Nishikori otthon már kétszeres bajnok forrás: www.thestar.com

Nishikori otthon már kétszeres bajnok
forrás: www.thestar.com

A hazaiak kedvence rögtön egy komolynak tűnő meccsel kezdheti meg címvédő hadjáratát a tinédzser Borna Coric ellen. Nishikorinak (2.) már a kezdetektől toppon kell lennie egy újabb jó szereplés érdekében. A második fordulóban Sam Querrey vagy Alex Dolgopolov következik, őket sem szabad félvállról venni. A japán negyedében van Marin Cilic (6.), aki szintúgy nehéz út előtt állhat. Előbb a selejtezőből érkező Donald Younggal játszik, aki ha tud erőt meríteni hősies NY-i szerepléséből, akkor a horvát komoly vetélytársává válhat. A meccs győztese Steve Johnsonnal, vagy Bernard Tomiccal játszik a 8 közé jutásért. Az alsó ágon van még Richard Gasquet (4.). Ő sem lehet hálás Fortunának. Az egykezes-fonák-virtuóz első ellenfele Bautista-Agut lesz. Utána jöhet Nick Kyrgios. Gasquet-hoz sorsolták Grigor Dimitrovot (8.), de ő tavalyi teljesítményének utolsó előnymorzsáit használja/használhatja ki kiemeltségével. Nem biztos, hogy túl tud jutni, a jó formában lévő Benoit Paire-en.

A verseny top-kiemeltje Stan Wawrinka (1.). A svájcival kegyes volt a sors. A sorsolás alapján szinte minimális elvárás lehet a negyeddöntő. Elsőnek Radek Stephanek érkezik, majd utána mindenféleképpen egy hazai szabad-kártyás. Itt a legjobb 8 közé Feliciano Lopez (7.), vagy a portugál Joao Sousa juthat be még. Bár, ők ketten az első körben össze is fognak csapni, de a párharc győztese biztosan egy selejtezőssel fog játszani. Könnyű sorsolás jutott Gilles Simonnak is (3.). Az első két körnek nem szabad nehéznek lennie, ráadásul a negyeddöntőben is három jó képessűégű és/vagy formájú teniszező (Chardy, Anderson (5.), Müller) közül is csak az egyikkel fog játszani.

A kiemelt kép forrása: logok.org

A hozzászólások le vannak zárva.