A pokol kapuja elől is van menekülő út

2015. október 26.
by Airon

Őrült hajrá a vereség elkerülése érdekében, azonban sikeres volt. Rafael Nadal ennél mélyebbről nehezen fordíthatott volna.

Rafael Nadal rögtön nehéz első mérkőzés kapott kezdésként. Lukas Rosol már okozott kellemetlen perceket a spanyol számára, ráadásul ki felejtené el wimbledoni mérkőzésüket.

Nadal közel volt a kieséshez Kép forrása: reuters.com

Nadal közel volt a kieséshez
Kép forrása: reuters.com

Finoman szólva sem kezdődött valami szívmelengetően Rafael Nadal számára ez a találkozó. A spanyol 1-2-től kezdve rengeteg hibájának köszönhetően hamar elbukott négy játékot. A második játszma elején ráadásul a szerencse sem állt mellé. Egy rosszul kikért sólyomszem, és egyből egy break hátrány, nem állt jól Nadal szénája. Rosol pedig továbbra is magabiztosan teniszezett, nem úgy tűnt, hogy a korábbi világelső fordíthat. 5-4-nél azonban a cseh elremegte a befejezést, Nadal pedig 7-5-el kiegyenlített. Ez teljesen megfordította a mérkőzés képét, azonban Rosol hátrányban ismét elengedte a kezét. A Tiebreak végül mindent lényegi kérdésre választ adott, ahol Rosol hiába került 3-0-ás előnybe, Nadal ismét kilábalt a gödörből és továbbjutott.

Rafael Nadal tehát megmenekült az első fordulós blamától és nehéz küzdelmet megnyerve vághat neki a folytatásnak. A második fordulóban sem lesz könnyű a továbbjutás, akár Grigor Dimitrov is jöhet ellenfélként.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.