Nadal nyert Abu Dzhabiban

2016. január 3.
by DGM96

A mallorcai diadalmaskodott az Arab Emírségekben lezajlott bemutató tornán.

Szokás szerint újra megrendezték az ó- és az újév fordulóján sorra kerülő Mubadala World Tennis Championsipet. A lebonyolítás nem változott, így 6 teniszező játékát tekinthette meg a miniállam közönsége. Szilveszter napján a negyeddöntőket rendezték, melyek során Milos Raonic Kevin Andersont, David Ferrer Jo-Wilfried Tsongát győzte le.

Negyeddöntők:

Raonic – Anderson 6/3 6/4
Ferrer – Tsonga 6/1 6/1

A 2016-os esztendő első napján csatlakozott be a versengésbe a két kiemelt, Stan Wawrinka (1.) és Rafa Nadal (2.). Előbbinek a feltörekvő kanadaival kellett játszania, s picit váratlanul, de kikapott a Roland Garros címvédője két szoros szettben. Még izgalmasabb volt a két spanyol összecsapása, ami legutóbbi, VB csoportmeccsükhöz volt hasonló. A 14-szeres Grand Slam-győztesnek 2 óra 26 perc volt szükséges a győzelemhez.

Elődöntők:

Raonic – Wawrinka (1.) 7/5 7/5
Nadal (2.) – Ferrer 6/3 6/7(4) 6/3

A zárónapi program az elődöntők veszteseinek összecsapásával, azaz a bronzmeccsel kezdődött. Wawrinka és Ferrer kiélezett mérkőzést játszott. Egy-egy szettet nyertek, majd végül egy champions-tie-break döntött, ahol a spanyol bizonyult jobbnak. Ezután jöhetett a döntő Nadal és Raonic között. A kanadai nagy szervái miatt nem volt nehéz elkerülni a rövidítést az első szett végén, a mindent eldöntő 13. játékot végül Nadal nyerte meg. Ez a folytatásra adott neki plusz erőt, hogy aztán a következő szettet már simábban nyerje meg.

Döntő:

Nadal – Raonic 7/6(2) 6/3

Bronzmeccs:

Ferrer – Wawrinka 6/7(1) 6/4 10-8

Hivatalosan az ATP 2016-os szezonja hétfőn veszi kezdetét. Az első játékhéten a már megszokott Chennai-Doha-Brisbane trió lesz a színtér. Érdemes lesz figyelemmel követni az eseményeket, hiszen Nadal (Doha), Djokovic (Doha), Federer (Brisbane) és Wawrinka (Chennai) is

A kiemelt kép forrása: www.tennisworldusa.org

A hozzászólások le vannak zárva.