ATP összefoglaló: Doha, Chennai, Brisbane

2016. január 8.
by Airon

Dohában már a trófeáért folyik a harc, Chennai és Brisbane az elődöntőkhöz érkezett.

Doha

Ahogy azt a sorsolás után várni lehetett, semmi sem bolygatta a Nadal-Djokovic álomdöntőt a  Katar fővárosban.

Nadal lett elsőként döntős Kép forrása: livetennis.com

Nadal lett elsőként döntős
Kép forrása: livetennis.com

Rafael Nadal kezdte meg az elődöntők sorát, azzal az Ilya Marchenkoval, aki kisebb meglepetésre kiejtette a francia Jeremy Chardyt. Nadalnak úgy látszik egy szenvedős mérkőzés után egy könnyű jut. Andrey Kuznetsov ellen nehéznek bizonyult a továbbjutás, viszont az ukrán játékos nem okozott gondot a volt világelső számára a mai napon. A spanyol 6/3 6/4-el harcolta ki a döntőbe jutást.

Djokovic tornagyőzelemmel kezheti az évet Kép forrása: livetennis.com

Djokovic tornagyőzelemmel kezheti az évet
Kép forrása: livetennis.com

Novak Djokovic továbbra is szettveszteség nélkül robog, a cseh Tomas Berdych sem tudott megálljt parancsolni a világelsőnek. Az első szettben Djokovic 3-3 után nem engedett már több játékot ellenfelének. A második szettet rövidítés döntötte el, ami után a szerb mehetett pihenni a Nadal elleni fináléra.

Holnap tehát jöhet a Novak Djokovic-Rafael Nadal 47. felvonása. Egy biztos, a mérkőzés után valaki vezetni fogja a két játékos örökmérlegét.

Chennai

Elődöntőkre fel, elszálltak a hazai remények.

Wawrinka eddig könnyen menetel Chennaiban Kép forrása: sportstarlive.com

Wawrinka eddig könnyen menetel Chennaiban
Kép forrása: sportstarlive.com

A címvédő negyeddöntős mérkőzésén is magabiztosan túlesett a spanyol Guillermo Garcia-Lopez ellen. Stan Wawrinka mind a két játszma végjátékánál kapcsolt igazán a gázra, ami elegendő volt a 6/4 6/4-es győzelemhez. A svájci ellenfele a francia Benoit Paire lesz, aki a torna egyik meglepetésemberének számított Thomas Fabbianot ejtette ki szintén két játszmában.

Coric döntő játszmában lett elődöntős Kép forrása: telugutimes.net

Coric döntő játszmában lett elődöntős
Kép forrása: telugutimes.net

Az alsó ágon Borna Coric szettveszteség után győzte le a spanyol Roberto Bautista Agutot, ami főleg a harmadik játszma nehézségei után kisebb meglepetésként szolgálhat. A negyedik kiemelt ugyanis már a mérkőzés megnyeréséért is adogathatott, Coric azonban kiegyenlített, majd döntő szett Tiebreakban továbbjutott. A horvát így megmérkőzhet Aljaz Bedenével, aki véget vetett a hazai esélyeknek Chennaiban. A brit teniszező ugyanis döntő játszmában győzte le Ramkumar Ramanathant.

Brisbane

Az ausztrál felhozó torna is elérkezett az elődöntős fázisba. Lássuk a legjobb nyolc történéseit.

A címvédő nehéz csata árán jutott az elődöntőbe Kép forrása: livetennis.com

A címvédő nehéz csata árán jutott az elődöntőbe
Kép forrása: livetennis.com

A mai napon legkésőbb pályára lépő Roger Federer már a negyeddöntőben kemény ellenféllel találta magát szemben. Grigor Dimitrov ugyan egy szettet el tudott venni a svájcitól, a mérkőzést azonban nem tudta megnyerni, Federer három szettes győzelme után ott van az elődöntőben. Lehetett volna a Federer-Cilic elődöntő is, azonban erről Dominic Thiem gondoskodott, hogy ez ne így történjen. Az osztrák játékos szetthátrányból döntő szettben búcsúztatta Cilicet.

Élnek még az ausztrál remények Brisbaneben Kép forrása: brisbaneinternational.com.au

Élnek még az ausztrál remények Brisbaneben
Kép forrása: brisbaneinternational.com.au

Az alsó ágon Milos Raonic a papírformának megfelelően két játszmában verte a francia Lucas Pouillet, azonban valószínűleg az elődöntőben már nem élvezheti az ausztál közönség támogatását. A másik negyeddöntőben ugyanis Bernard Tomic döntő szettben búcsúztatta a torna második kiemeltjeként jegyzett Kei Nishikorit.

Kiemelt kép forrása: eurosport.com

A hozzászólások le vannak zárva.