Brisbaneben sikertelen volt a bombák hatástalanítása

Milos Raonic győzelmével zárult az év egyik első felkészülési tornája. A bombaszervák ezúttal Roger Federert intézték el.

1 év alatt úgy tűnik semmi sem változott Brisbaneben, ha már az ATP világáról beszélünk. Idén ismét Roger Federer és Milos Raonic játszotta a torna döntőjét. A tavalyi fináléban a svájci döntő játszmában tudott nyerni.

Raonic öröme a győzelem után Kép forrása: smh.com.au

Raonic öröme a győzelem után
Kép forrása: smh.com.au

Federer az első játszmában nem igazán tudott Raonic adogatójátékaihoz közel férkőzni, a kanadai viszont a második komolyabb lehetőségnél már nem volt kíméletes és breakelni tudott. Jobbkor nem is jöhetett volna ez a bizonyos break, mivel Raonic ekkor 5-4-re vezetett, majd néhány pillanattal később már megnyerte az első szettet. Federernek a második játszma közepéig kellett várnia az első break labdára, azonban ezzel nem sikerült élnie a címvédőnek. Raonicot viszont 3-3-nál nem kellett sokáig noszogatni, az elég fontos pillanatban megszerzett előnnyel két játékra került a győzelemtől. Innentől pedig már nem volt megállás, Raonic két játszmában lezárta a mérkőzést.

Raonic tehát remekül kezdte a 2016-os évet. A kanadainak ez a siker pályafutása nyolcadik tornagyőzelmét jelentette.

A hozzászólások le vannak zárva.