Megállíthatatlan japán tornádó söpör Memphisben

 

 

Kei Nishikori győzelmével zárult a memphisi viadal. A japán játékos véget vetett a hét egyik legnagyobb tündérmeséjének.

Taylor Harry Fritz a litván Ricardas Berankison is túljutott, mint megannyi ellenfelén és pályafutása első döntőjére készülhetett mindösszesen 18 évesen. Az amerikai házidöntő se bizonyult lehetetlen reménynek a hazai drukkolók számára, Kei Nishikori azonban sayonárát intett Sam Querreynek a másik elődöntőben.

Nishikori továbbra is verhetetlen Memphisben Kép forrása: livetennis.com

Nishikori továbbra is verhetetlen Memphisben
Kép forrása: livetennis.com

Fritz remekül kezdte a finálét, egyből break előny, azonban ez nem tartott sokáig. Innentől pedig a japán nyomás alatt tartotta a fiatal amerikait. 3-3-nál három hárított break labda, a következő adogatójátékban viszont megtört Fritz és egy hosszú játék végén közel került az első szett elveszítéséhez. Nishikori pedig nem szeretett volna sokat teniszezni tovább az első szettben, és semmire hozva a saját szervajátékát megnyerte a játszmát. A második játszma közepéig egyik játékos sem lehetett nyugodt adogatóként, végül Nishikori csinálta meg a breaket. A japán már fogadóként is mérkőzéslabdához jutott, a győzelmet végül saját adogatása mögül szerezte meg mondhatni könnyedén.

Kei Nishikori immáron negyedik éve verhetetlen Memphisben. A japán pályafutása 11. tornagyőzelmét szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: sport.ndtv.com

A hozzászólások le vannak zárva.