ATP beharangozó: Indian Wells

Jön 2016 első Masters tornája!

Kategória: ATP World Tour Masters 1000
Borítás: Kemény pálya
Díjazás: $7,037,595
Címvédő: Novak Djokovic

forrás: trolltennis.com

forrás: trolltennis.com

Tavaly megismétlődött az azt megelőző kiírás döntőjének párosítása Djokovic (1.) és Federer között. Nem hiába álltak ők ketten a világranglista első két helyén akkor. Szettveszteség nélkül jutottak el a végső meccsig, ami magas színvonalú volt,  de nagyjából az történt, mint ami 2015-öt jellemezte: egy döntőszettet még ki lehetett harcolni a szerb ellen, de nagyjából a lehetőségek sora itt véget is ért. Zsinórban harmadjára nem fog összejönni a Djokovic – Federer döntő, mert a svájci teniszező a biztos rehabilitáció reményében ezt a tornát is kihagyja. A világelső azonban megkísérelheti a triplázást, ami utoljára az előző évtizedben sikerült Federernek a kaliforniai tornán.

A sorsolás

Felső ág

Érdemes lesz figyelni Dominic Thiem-re forrás: www.bodogtennis.com

Érdemes lesz figyelni Dominic Thiemre
forrás: www.bodogtennis.com

“Nole” az amerikai Fratangelo ellen kezdi meg a tornát, őt követheti Philipp Kohlschreiber (27.), majd Bautista-Agut (14.) vagy Feliciano Lopez (18.). J-W. Tsongát (7.) sorsolták a világelső negyedébe, de a franciának valószínűleg február hónap legjobbjával, Dominic Thiemmel (11.) is meg kell küzdenie.

Rafa Nadal (4.) is a felső ágra került. Első ellenfele Gilles Müller lesz, aki a verseny ezen szakaszában nem a legkellemesebb vetélytárs. Érdekesség, hogy ha Nadal legyőzi a luxemburgit, akkor a következő fordulóban is balkezes ellenfele lesz: Martin Klizan (27.) vagy Fernando Verdasco. Nem vár könnyű rajt a mallorcaira. A negyeddöntőért Simonnal (16.) vagy Dimitrov-val (23.) játszhat majd. Ebben a negyedben van Kei Nishikori (5.) is, aki könnyen eljuthat a 16-ig, ahol Isner (9.) vagy Paire (19.) ellen játszhat a 8 közé jutásért.

Alsó ág

Mire lesz vajon képes Del Potro Tomas Berdych ellen? forrás: www.zimbio.com

Mire lesz vajon képes Del Potro Tomas Berdych ellen?
forrás: www.zimbio.com

Stan Wawrinka (3.) lépett előrébb a kiemelési rangsorban honfitársa visszalépésével. Első meccsén az ukrán Marchenko lesz az ellenfele, aki azért tudott már idén meglepetést okozni egy-egy meccsen belül is. Utána jöhet Kuznetsov vagy Chardy (28.), majd Goffin (15.) vagy Cuevas (22.). A 8 között Gasquet (8.) vagy Cilic (10.) várhat rá.

A legalsó negyedben nagyon érdekes mérkőzés lesz. Juan Martin Del Potro itt folytatja visszatérését, meg is nyerte első körös meccsét. A folytatás azonban kemény lesz: Tomas Berdych (6.). A nyertes a Bellucci (29.) – Coric meccs győztesével játszik. Utána jöhet Tomic (17.) vagy Raonic (12.). Persze a tábla ezen része nem csak a Del Potro – Berdych találkozóról szól, mert ugyebár itt találhatjuk Andy Murrayt (2.). Az újdonsült apuka a spanyol Granollers ellen kezdi meg szereplését. Utána sem Sousa (32.), sem Delbonis nem okozhat gondot. Aztán lehet érdekes a történet, mert Murray a 16 között könnyen Nick Kyrgiossal (24.) találhatja magát szemben. Az ausztrál “fenegyerek” februárban megmutatta, mire is képes, adottságai pedig a legjobbakra is veszélyt jelenthetnek.

Várható negyeddöntők:

Djokovic – Tsonga/Thiem

Nadal (?) – Nishikori

Wawrinka – Gasquet/Cilic

Murray/Kyrgios – Berdych/Raonic

A teljes sorsolás megtekinthető itt.

A kiemelt kép forrása: www.bnpparibasopen.com

A hozzászólások le vannak zárva.