ATP, Miami: Dominic Thiem a jelenlegi legjobb ellen fog játszani

A tehetséges fiatalok közül az osztrák van legközelebb az élmezőnyhöz. Jobb ellenfél nincs is, aki ellen kiderülhet, merre tart jelenleg.

Nehézkes kezdet után könnyed végjáték forrás: www.vavel.com

Nehézkes kezdet után könnyed végjáték
forrás: www.vavel.com

Dominic Thiem (14.) 2011 óta versenyzik az ATP World Touron, de 2016 tavaszán már a top 10 kapuinál kopogtat. Élete legjobb hónapját teljesítette februárban, amikor három tornából kettőt nyert (Buenos Aires (250), Acapulco (500)), egyen pedig döntőzött (Rio (500)). A meneteléshez kemény- és salakpályás győzelmek is hozzátartoznak, ráadásul a leglassabb boríráson Nadal és Ferrer skalpját is begyűjtötte egyszer-egyszer. Indian Wellsben nem igazán tudta folytatni a jó formát, de most, Floridában igazán mérvadó meccs előtt áll(hat). Novak Djokovic (1.) lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben. Bár, már nem ez lesz az első összecsapásuk, de amióta Thiem tényleges tényezővé vált/kezd válni, azóta először fog játszani az osztrák napjaink legnagyobbjával. A selejtezős japán (és szintén tehetséges) Nishiokát győzte le tegnap nagyon simán. Djokovic pedig Joao Sousa (33.) ellen diadalmaskodott. Portugál ellenfele az első szettben még viszonylag megszorongatta a világelsőt, de a folytatásban már semmilyen kérdés nem maradt a győztes kiléte kapcsán.

Lucas Pouille őrületes meccsen győzte le Ferrert forrás: www.alvinet.com

Lucas Pouille őrületes meccsen győzte le Ferrert
forrás: www.alvinet.com

A nap meglepetését a fiatal francia, Lucas Pouille szolgáltatta. A 22 éves teniszező David Ferrert (8.) búcsúztatta egy borzasztóan szoros meccsen. Az első szettben a spanyol 4/1-re is vezetett, mégsem nyerte meg azt simán. Ellenfele visszaküzdötte magát, kiharcolta a rövidítést is, de ott “Ferru” csak egy pontot veszített. A második játszma első felét a break-váltások jellemezték, majd újra tie-break döntött, melyben a francia kiharcolta a döntőjátszmát. A harmadik szettben Pouille 4/2-es előnyre tett szert, viszont ebből a Roland Garros 2013-as döntőse vissza tudott mászni. Ferrer rutinja miatt sokan gondolhatták, hogy ezután felülkerekedik majd ellenfelén, de a franciával nem ez történt. Tudott erőt venni magán, és újra alárendelt szerepbe kényszerítette a spanyolt. 5/4-nél még nem érvényesítette meccslabdáját, de utána elvette Ferrer szerváját, majd saját nyitásnál befejezte a találkozót. Kétség nélkül ez Pouille karrierjének eddigi legnagyobb sikere, amit 2 óra 47 perc alatt ért el. Honfitársa, Gilles Simon (18.) ellen újra megcsillogtathatja tudását.

A többi mérkőzés közül megemlítendő Horacio Zeballos sikere, aki szerencsés-vesztesként már a nyolcaddöntőben jár. Fernando Verdascot győzte le egy kiélezett végjátékban. Jó kérdés, David Goffin (15.) mire fog tudni menni. Tomas Berdych (7.) is nyert. A cseh a hazai Steve Johnson (31.) ellen döntőszettre kényszerült. Nyertes játszmáit viszonylag simán nyerte meg, de akár kettőben is összehozhatta volna a sikert. Lehetőségeivel a következő fordulóban, Richard Gasquet (10.) ellen már jobban kell élnie majd.

A játéknap eredményei megtalálhatóak itt.

A kiemelt kép forrása: at.tennisnet.com

A hozzászólások le vannak zárva.