A rutin az mégis csak rutin

Hiába a nyomás, Nadalékat nem lehetett zavarba hozni. Lássuk miként alakult ki a negyeddöntők párosítása. 

Nadal készülhet a Wawrinka elleni slágermeccsre Kép forrása: sports.inqurier.net

Nadal készülhet a Wawrinka elleni slágermeccsre
Kép forrása: sports.inqurier.net

A nap mérkőzésének egyértelműen a Rafael Nadal-Dominic Thiem összecsapás bizonyult. Az osztrák játékos már Miamiban is megmutatta, hogy számolni kell vele, azonban akkor Djokovicon nem tudott átjutni. Az első szettben Thiemnek minden esélye megvolt, hogy előnybe kerüljön, Nadal azonban az utolsó három adogatójátékában 12 breaklabdát hárított és 7/5-el végül ő hozta el az első játszmát. Látszólag ez annyira eleinte nem törte meg Thiemet, aki a második szett elején is break előnybe került, viszont innentől kezdve csupán 1 játékot tudott megnyerni a mérkőzés során. Nadal egy borzalmasan küzdelmes mérkőzésen 2 óra 4 perc játékot követően jutott a legjobb nyolcba. A negyeddöntőben majd a Simont könnyedén elintéző Stan Wawrinkával csap össze. Összejött tehát az álomnegyeddöntő, hamarosan az is kiderül, ebből a párharcból ki kerül az elődöntőbe.

Raonic megakadályozta Dzumhur második bravúrját Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Raonic megakadályozta Dzumhur második bravúrját
Kép forrása: ca.sports.yahoo.com

Egy másik parádés negyeddöntős párharc igen nehezen akart összejönni, hiszen Andy Murray és Milos Raonicnak sem volt egyszerű a legjobb nyolcba bejutni. A brit játékosnak ez volt a második döntő szettes győzelme, hiszen Benoit Paire ellen az első játszma könnyű elvesztése után tudott fordítani. Milos Raonic bajszát pedig kis híján megráncigálta a torna meglepetésemberének tartott Damir Dzumhur, aki Tomas Berdych kiejtése után igen közel volt a második szenzációhoz, azonban a döntő szett rövidítésében alul maradt a kanadaival szemben.

Federer Bautista Agutot is könnyen búcsúztatta Kép forrása: tennisnow.com

Federer Bautista Agutot is könnyen búcsúztatta
Kép forrása: tennisnow.com

Roger Federerre úgy tűnik egyelőre egy spanyol játékos sem veszélyes hiszen Guillermo Garcia-Lopez legyőzése után Roberto Bautista Agut sem tudott neki megálljt parancsolni. Az első játszmában a két játékos mindösszesen 2-2-ig tudott fej-fej mellett haladni, a következő hosszú játék elvesztése arra a szettre végleg megtörte Bautista Agutot. A másodikban pedig Federer ugyan csak egyszer breakelt, de azt a legjobb pillanatban. A svájci játékos továbbra sem veszített játszmát Bautista Agut ellen. A negyeddöntőben Jo-Wilfried Tsongával játszik.

Monfils kíméletlen volt Veselyvel Kép forrása: livetennis.com

Monfils kíméletlen volt Veselyvel
Kép forrása: livetennis.com

Végül essen néhány szó arról a negyedről, ahol a torna első számú favoritját, a szerb Novak Djokovicot meglepetésre búcsúztatták. A világelső hóhérja nem sokáig bírta folytatni remek szereplését, hiszen Jiri Vesely a francia Gael Monfils ellen csak három játékot tudott nyerni. De hát ez általában így szokott lenni, ritka kivételt találni ilyen esetekben. Monfils viszont a negyeddöntőben egy olyan játékossal csap össze, akit eddigi négy mérkőzésükön csak egyszer tudott legyőzni. A felső ág felső részének másik negyeddöntőjében ugyanis Marcel Granollers meglepetésre két játszmában búcsúztatta a mostanában kiváló formában teniszező David Goffint.

Kiemelt kép forrása: montecarlotennismasters.com

A hozzászólások le vannak zárva.