ATP Toronto: Majdnem az első 4 kiemelt jutott be a legjobb 4 közé

Közeleg a végjáték a Rogers Masters-en.

forrás: www.afp.com

forrás: www.afp.com

A foghíjas mezőny ellenére is érdekes párosítások alakultak ki a US Open Series első 1000-es tornáján. Az első mérkőzést Kevin Anderson és Stan Wawrinka (2.) játszotta. Nevek alapján ez tényleg egy jó meccsnek minősült volna, de a tavaly top 10-et is megjárt dél-afrikai teniszező idén sérülés és műtét miatt keveset játszott, így neki most minden mérkőzés szinte tréning jellegű, a forma visszanyerésének érdekében. Az események ehhez mérten zajlottak, a 2-szeres GS-győztes svájci 1 óra 14 perc alatt nyert, s csak a második játszmában volt igazán nehéz dolga Andersonnal szemben.

forrás: www.livetennis.com

forrás: www.livetennis.com

Pikáns meccsnek ígérkezik az elődöntője Wawrinkának, mert ott Kei Nishikori (3.) lesz az ellenfele. A japán Grigor Dimitrovval mérkőzött meg, akit most Dani Vallverdu edz. A 30 éves spanyol tréner már dolgozott Andy Murray-vel és Tomas Berdych-el is, de egyikőjük sem ért el nála átütő sikert. Dimitrovnál ez a Masters-negyeddöntő nem rossz szereplés a majd kétéves vesszőfutás után, de a mezőny korábban említett hiányossága miatt, helyén kell kezelni ezt az eredményt. Mindenesetre bíztató jel, hogy kétórás (+10 perc) játékra kényszerítette a világranglista 6. helyezettjét. Nishikori viszonylag magabiztosan nyerte az első szettet, majd Dimitrov egyenlített ki nagy csata után a másodikban. A szett megnyerése pürrhoszi győzelmet jelentett, a döntőjátszmában teljesen alárendelt szerepben volt, főleg az után, hogy nem sikerült break-előnybe kerülnie az elején –pedig erre megvolt a lehetősége.

forrás: www.10sballs.com

forrás: www.10sballs.com

A hazai közönség számára csak ezután következtek a lényeges események. Előbb a világelső Novak Djokovic (1.) lépett pályára, „Mr. Quarter-final”, alias Tomas Berdych (5.) ellen. A cseh teniszező ezúttal is hű maradt becenevéhez, de két, szoros szettet játszott le a szerbbel. Az elsőben 2/5-ről állt fel, majd harcolta ki a rövidítést, ahol meg 3 szettlabdája is volt. A második is hasonlóan kezdődött, de Djokovic a korai break után nem sokat hezitált, sőt, fogadóként kétszer is nyerhetett volna játékot. Ez ebben az esetben a meccs végét is jelenthette volna, de Berdych játékban maradt. Ez azonban mit sem változtatott a végkifejleten: „Nole” love-game-mel fejezte be a találkozót, s ott van a 4 között. Ott végül nem a hazai kedvenc és friss GS-döntős Milos Raonic (4.) vár rá, hanem Gael Monfils (10.). A bohókás francia még a múlt héten meccslabdát hárítva nyerte meg a washingtoni 500-as döntőjét Ivo Karlovic ellen. Most pedig egy újabb jó szereplés van „kinézőben”. Monfils az egész mérkőzésen jól adogatott (minden break-labdát hárított), jobban élt e kínálkozó lehetőségekkel ellenfelénél.

Eredmények (Toronto, ATP1000, kemény pálya, negyeddöntők):

Djokovic (1.) – T. Berdych (5.) 7/6(6) 6/4

Monfils (10.) – M. Raonic (4.) 6/4 6/4

Nishikori (3.) – G. Dimitrov 6/3 3/6 6/2

Wawrinka (2.) – K. Anderson 6/1 6/3

Szombat este és vasárnap hajnalban a döntőbe jutás lesz a tét. Előbb a Wawrinka – Nishikori meccs lesz (21:00), majd ezt követi Djokovic és Monfils (2:00)

A kiemelt kép forrása: www.thestar.com

A hozzászólások le vannak zárva.