Ami nem ment egyéniben…

Rafael Nadal páros tornagyőzelmet aratott Pekingben! A spanyol, honfitársa Pablo Carreno Busta oldalán diadalmaskodott a kínai városban.

Rafael Nadal pár nappal korábban elfogadhatatlannak értékelte Grigor Dimitrov elleni teljesítményét. A spanyol azonban Carreno Bustával párosban kompenzálta gyengébb egyéni játékát.

Nadal és Carreno Busta nagy csatában nyerték a pekingi tornát Kép forrása: rafaelnadalfans.com

Nadal és Carreno Busta nagy csatában nyerték a pekingi tornát
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

A spanyol kettős a döntőig vezető úton óriási bravúrokat végrehajtva nyerték mérkőzéseiket. Az első körben 7/6 6/4 arányban legyőzték Rohan Bopannát és Daniel Nestort, a legjobb négy között 7/5 6/4 arányban ejtették ki a Bryan fivéreket. A spanyolok a finálé első szettje után nehéz helyzetbe kerültek, hiszen a Jack Sock/Bernard Tomic duó rövidítésben vezetést szerzett, azonban Nadalék gyorsan 6/2-vel döntő játszmára mentették a mérkőzést. 1-1 szett, vagyis következhetett a mindent eldöntő Champions Tiebreak. A 10-es rövidítés végén egy fokkal Tomicék voltak közelebb a győzelemhez, hiszen 8-6-ra is vezettek, ennek ellenére onnan csak Nadal és Busta nyert pontot és a mérkőzést is.

Rafael Nadal idei második tornagyőzelmét aratta. Az olimpia után a spanyol 500-as versenyen is tudott párosban diadalmaskodni. Vajon összejön egy 1000-es siker a korábbi világelsőnek valakivel az oldalán?

Kiemelt kép forrása: thehimalaysiantimes.com

A hozzászólások le vannak zárva.