A színvonal a tető fokára hágott Budapesten!

  1. október. 24 és 30. között a BOK Csarnokban ( korábbi nevén Syma Csarnok ) rendezték meg az ATP Challenger Tour budapesti versenyét.

Komoly neveket vonultatott fel a budapesti Challenger torna, hiszen a kétszeres páros Grand Slam bajnok Pierre-Hugues Herbert, a nagy tehetségnek tartott Andrey Rublev vagy éppen a szabadkártyával induló Tommy Robredo is elindult. Itt megjegyezném, az élsportban sokszor látható nemes emberi gesztusok, hiszen Borsos Gábor a spanyol indulásáért lemondott főtáblás szabadkártyájáról. A főtáblán pedig a hazai drukkerek Fucsovics Mártonért, valamiért Nagy Péterért szoríthattak.

Nagy Peti kis híján legyőzte Gombos Norbertet Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis/

Nagy Peti kis híján legyőzte Gombos Norbertet
Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

Az első forduló igen nagy csatákat hozott. Tommy Robredo egy gigászi küzdelemben ejtette ki a kanadai Steven Diezt, a második kiemelt Andrej Martin pedig nem élte túl első meccsét, az inkább párosban jeleskedő Michal Przysiezny döntő szettben győzte le őt. Az első forduló végeztével a magyar játékosok is pályára léptek. Nagy Péter remekül küzdött a szlovák Gombos Norbert ellen, azonban nem bírta döntő szett 4-1-ről megnyerni mérkőzését, így számára véget ért a versenyt. Fucsovics Márton viszont nem szeretett volna ennyi izgalmat, a bosnyák Mirza Basicot könnyed 6/3 6/1-el búcsúztatta.

Fucsovics nagy meglepetésre legyőzte Fabbianot Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis/

Fucsovics nagy meglepetésre legyőzte Fabbianot
Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

A második fordulóban két kiemelt egymás után vérzett el. Pierre-Hugues Herbert az első játszma gyengébb játéka után hiába egyenlített rövidítésben Tommy Robredo ellen, fordítani már nem tudott. A spanyol játékos összeszedettebb volt és megérdemeltem ejtette ki az első kiemeltet. A francia kiesése után a harmadik kiemelt Thomas Fabbiano is csomagolhatott. Ennek viszont a magyar publikum igencsak örülhetett, hiszen az olasz legyőzője Fucsovics Márton volt, aki az első szett elvesztése után jobban teniszezett ellenfelénél, a harmadik szettben már nem lehetett kérdéses továbbjutása.

Fucsovics a negyeddöntőben búcsúzott Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis/

Fucsovics a negyeddöntőben búcsúzott
Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

Elkezdődtek a találgatások, hogy a legmagasabban jegyzett magyar játékos meddig juthat hazai közönség előtt. A negyeddöntő azonban a búcsút jelentette számára. Marci break előnyben kezdte negyeddöntős mérkőzését a román Marius Copil ellen, mégis két szettes vereség lett a vége. Copil megkapta ellenfelének, az Andrey Rublevet és Tommy Robredot is búcsúztató Danill Medvedevet, a másik ágon Steve Darcis a francia Kenny De Schepperel csapott össze.

Copil két kiemeltet vert két nap alatt és tornát nyert Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis/

Copil két kiemeltet vert két nap alatt és tornát nyert
Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

Az elődöntőben Marius Copil folytatta remek szereplését, hiszen az esélyesebbnek tartott Danill Medvedevet is kiejtette két szoros szettben. A másik elődöntőben már nem történt ekkora meglepetés. De Schepper hiába nyerte meg simán az első szettet Darcis ellen, a belga megemberelte magát és döntő szettet követően fináléba került.

A torna embere pedig egyértelműen a nem kiemeltként induló Marius Copil lett, hiszen a negyedik kiemelt  Steve Darcis sem tudott szettet nyerni a román játékos ellen. Copil 6/4 6/2-re nyerte meg a döntőt és idei első ATP Challenger tornagyőzelmét szerezte meg.

A párosok versenyéről…

A párosok versenyében két magyar páros, valamint a felajánlott szabadkártyáért Tommy Robredo Borsos Gábor oldalán indult el.

Hiába a nagy bravúr, Robredo és Borsos a negyeddöntőben búcsúzott Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis/

Hiába a nagy bravúr, Robredo és Borsos a negyeddöntőben búcsúzott
Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

Fucsovics Márton és Gödry Levente az első fordulóban búcsúzott, az első kiemelt Wesley Koolhof/Matwe Middelkoop holland duó túl nagy falatnak bizonyult számukra. Ez a kör a végállomást jelentette a szabadkártyával a főtáblára került Kisgyörgy Gergely/Nagy Péter kettősnek is. Borsos Gábor és Tommy Robredo viszont nem gondolta úgy, hogy egyből csomagolni kéne és nagy meglepetésre legyőzték az Andre Sa/Neal Skupski párost. Ennek ellenére ők sem bírtak a Gero Kretscmer/Andrei Vasilevski duóval, akik Nagy Petiéket is kiejtették.

Bury és Siljestrom nyerte a párosok versenyét Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis/

Bury és Siljestrom nyerte a párosok versenyét
Kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

A tornagyőzelem végül a negyedik és a harmadik kiemelt kettős között dőlt el. A végső sikert az Aliksandr Bury és Andres Siljestrom szerezte meg, miután 7/6 6/4-re diadalmaskodtak a James Cerretani/Philipp Oswald duó ellen.

Kiemelt kép forrása: https://www.facebook.com/huntennis

 

A hozzászólások le vannak zárva.