Kialakult a világbajnokság mezőnye

Milos Raonic pénteki, Jo-Wilfried Tsonga felett aratott győzelmével kialakult a londoni ATP World Tour Finals nyolcas mezőnye. 

A Párizsban zajló Masters torna előtt a közvéleményt elsősorban a világelső kiléte foglalkoztatta, így kicsit háttérbe szorult egy másik, a férfi tenisz elitjét érintő kérdés: Melyik nyolc játékos kvalifikálja magát az év végi ATP World Tour Finals-ra? A válaszra péntekig, a torna negyeddöntőjéig kellett várni. A még versenyben levő Tomas Berdych-nek és Jo-Wilfried Tsongának tovább kellett volna jutnia Andy Murray-n és Milos Raonic-on, de egyiküknek sem sikerült a bravúr (elsősorban Berdych-től lett volna bravúr az újdonsült világelső legyőzése), így az osztrák Dominic Thiem jutott ki a legjobb nyolc játékost felvonultató londoni világbajnokságra (zárójelben érdemes megjegyezni, hogy a nyolcadik helyet megszerző Rafael Nadal az idei évben már nem lép pályára, így a kilencedik Thiem lehetett a nyolcadik utas).

És hogy kik lesznek a torna résztvevői? A címvédő Novak Djokovic, az újdonsült világelső Andy Murray, a US Open győztes Stanislas Wawrinka, a sérüléssel bajlódó, de a tornán előre láthatólag felépülő Milos Raonic, a japán Kei Nishikori, a párizsban Djokovic-ot búcsúztató Marin Cilic, valamint a két debütáló, Gael Monfils és Dominic Thiem.

Kép forrása: twitter.com/atpworldtour

A hozzászólások le vannak zárva.