Trónfosztás a Touron! Na de meddig?

Hölgyeim és Uraim! Itt az új világelső, akit Andy Murraynek hívnak. A brit miután döntőbe jutott, hétfőtől hivatalosan is elfoglalja Novak Djokovic trónját.

Raonic visszalépésével Murray viláegslő lett Kép forrása: atpworldtour.com

Raonic visszalépésével Murray viláegslő lett
Kép forrása: atpworldtour.com

Feszült napot vártunk, azonban már tudhattuk, hogy Andy Murray játék nélkül veszi át a világelsőséget, hiszen Milos Raonic combsérülésre hivatkozva visszalépett az elődöntőtől. Ezzel Novak Djokovic 109 hét folyamatos uralkodás után veszítette el első helyét. Az utóbbi időben azonban Murray egyértelműen kiérdemelte, hogy megszerezze a világelsőséget, hiszen Grand Slam tornát, olimpiai bajnoki címet, valamint egyéb rangos verseny győzelmeket is magának tudhatott.

Vajon most Isnernek sikerült pályafutása legnagyobb eredményét elérnie? Kép forrása: atpworldtour.com

Vajon most Isnernek sikerült pályafutása legnagyobb eredményét elérnie?
Kép forrása: atpworldtour.com

A párizsi közönség így sem maradt mérkőzés nélkül, hiszen John Isner a korábbi US Open bajnok Marin Ciliccel csapott össze a döntőbe jutásért. Az első szettben már az első játékban remegett Cilic szervája, azonban hozni tudta. A kilencedik játékban azonban a horvát ismét nehéz helyzetbe került, Isner pedig kihasználta a kínálkozó lehetőséget, majd megnyerve saját adogatását szettelőnybe került. Cilic ezen a mérkőzésen a fontos pillanatokat nagy arányban inkább elbukta, így nem megy csodaszámba, hogy Isner két szettben legyőzte őt. A hórihorgas amerikai pályafutása harmadik ATP 1000-es fináléját játssza ma délután.

Délután 3 órakor Andy Murray és John Isner mérkőzik meg a Bercyben rendezett döntőben. Az esélyek egyértelműen az újdonsült világelső mellett, hiszen nem elég jó formája, eddigi 7 mérkőzésükön kivétel nélkül győztesen hagyta el a pályát.

Kiemelt kép forrása: inquisitr.com

A hozzászólások le vannak zárva.