Babos Tímeáék nyerték a sydneyi tornát!

2014 után újra megnyerte a Sydney International női párosát Magyarország jelenlegi legjobb teniszezője.

A 23 éves soproni hölgy idén először mérettetett meg új partnerével, az orosz Anastasia Pavlyuchenkovával. A páros aligha debütálhatott volna jobban, hiszen még a Martina Hingist/Coco Vandewege kettőst is legyőzték, a negyeddöntőben, a végső sikerért pedig újra egy a páros-kiválóságot Sania Mirzát és az ő partnerét, Barbora Strycovát győzték le.

A magyar-orosz kettős számára nem kezdődött a legjobban a meccs, break-labda hárítására kényszerültek a második adogató játékban. Viszont ami az indiai-cseh párosnak sikerült, az a másik oldalon a következő játékban már igen. Az a break végül rányomta bélyegét a szett végkimenetelére és 35 perc után Timiék kerültek előnybe. A felek “összetétele” alapján Mirzáék tűnhettek esélyesnek, így meglepetésszámba ment az, hogy a második játszmában elveszítették az első három játékot. Egy breaket ugyan visszavettek, de ez sem tartotta vissza Babost és Pavlyuchenkovát, akik 3. meccslabdájukat kihasználva megszerezték első, közös tornagyőzelmüket.

Végeredmény: Babos T./A. Pavlyuchenkova (magyar-orosz) – S.Mirza/B. Srycova [1] (indiai-cseh) 6/4 6/4

Hétfőn még arról cikkeztünk, hogy Timi az egyéni első körében előnyös helyzetből veszítette el a meccset az orosz Kasatkina ellen. Így győzelem nélkül állt még 2017-ben, ezzel a szép sikerrel viszont kellőképpen kompenzált. Pavlyuchenkovával úgy lettek most bajnokok, hogy szettet sem veszítettek. Babos számára a mostani egy sokkal könnyebben elért siker a 2014-esnél, mikor is Lucie Safarovával karöltve nem talált legyőzőre.

GRATULÁLUNK, LÁNYOK! 🙂

A kiemelt kép forrása: twitter.com/SydneyTennis

A hozzászólások le vannak zárva.