AusOpen 2017: Nem volt akadály az első akadály

Tomas Berdych nem fejtett ki akkora ellenállást Roger Federer ellen, mint amire számítani lehetett.

Magabiztosan nyert Nishikori is, de komoly feladatot jelenthet a következő forduló Federer ellen Kép forrása: twitter.com/AustralianOpen

Magabiztosan nyert Nishikori is, de komoly feladatot jelenthet a következő forduló Federer ellen
Kép forrása: twitter.com/AustralianOpen

A svájci veteránnál 17. kiemeltként fennállt a veszély, hogy már az első héten “beleszalad” top 10-es teniszezőbe. A sorsolás végül ezt az eredményt hozta is meg és a 3. fordulóban már a cseh Tomas Berdych (10.) ellen kellett játszania. A mérkőzés megmutatta, hogy a Grand Slam-rekorder jelenlegi helyezése csak pillanatnyi állapot. Azok után, hogy Jürgen Melzer ellen szettet veszített, majd a selejtezős Rubin ellen is majdnem így járt, Berdych ellen magas színvonalú játékkal rukkolt elő. Federer semmilyen területet nem engedett ellenfelének az első szettben. Berdych, mintha mindig kimaradt volna minden körből egy kártyapartiban. A svájci nagyon magabiztosan adogatott, agresszívan játszott és gyakran a hálót támadta. Két szett alatt mindössze 8 adogatópontot veszített el és 57 perc alatt már 2-0-ra vezetett. A harmadik szettben sem került nehéz helyzetbe, legelső adódó alkalommal break-elte  a csehet előnyét pedig végigvitte és 92 perc alatt megnyerte a meccset. Az első komoly ellenfelét gond nélkül legyőzte, a legjobb 8 közé kerülésért Kei Nishikori (5.) ellen lép majd pályára. Nishikori is érvényesítette a papírformát és esélyt sem hagyott a szlovák Lukas Lackonak, aki a selejtezőn keresztül jutott fel a főtáblára és menetelt egészen a 3. fordulóig. A világranglista 127. helyezettje mindössze egyszer tudta elvenni a japán szerváját, az az egy alkalom is a második szettben volt, mikor már dupla-break-hátrányba került. Nishikori mindössze háromszor kényszerült fogadóelőny hárítására.

Eredmények az esti programról:

R. Federer [17] (SUI) – T. Berdych [10] (CZE) 6/2 6/4 6/4

K. Nishikori [5] (JPN) – L. Lacko (SVK) 6/4 6/4 6/4

D. Evans (GBR) – B. Tomic [27] (AUS) 7/5 7/6(2) 7/6(3) [erről a meccsről később beszámolunk]

Szombaton az alsó ágon is kialakul a nyolcaddöntő mezőnye. Pályán lesz majd Milos Raonic (3.), Gael Monfils (6.) és Dominic Thiem (8.) is. Ám nem ők lehetnek a nap főszereplői, hanem Rafa Nadal (9.), aki Alexander Zverev (24.) ellen vív egy érdekesnek ígérkező meccset, de tartogathat izgalmakat Richard Gasquet (18.) és Grigor Dimitrov (15.) összecsapása is.

A kiemelt kép forrása: usatoday.com

A hozzászólások le vannak zárva.