ATP Montpellier: Egy hazai döntős már biztosan lesz

A franciák két legmagasabban rangsorolt versenyzője, Jo-Wilfried Tsonga és a kétszeres címvédő, Richard Gasquet is a 4 között van a fedett pályás tenisztornán. Utóbbi egy honfitárssal, Benoit Pairrel játszik, így egy francia döntős már biztosan lesz. A szervezők legnagyobb örömére.

Ha a német tini-tehetségen, Alexander Zvereven (4.) múlik, akkor mind a négy elődöntős francia lenne. Ő azonban nem tette meg ezt a szívességet a rendezőknek és a közönségnek. Jeremy Chardyt búcsúztatta a legjobb 8 között, három szettben, kereken 100 perc alatt. Tsongával (2.) fog játszani a döntőbe jutásért. A világranglista jelenlegi 14. helyezettje a #NextGen-játékos, Danil Medvedevet győzte le egy könnyű és egy szorosabb játszmában. Tsonga és Zverev másodjára mérkőzik meg majd egymás ellen. Eddigi egyetlen meccsüket tavaly Shanghaiban játszották, akkor a francia nyert három szettben

A torna meglepetés-embere kétség kívül Dustin Brown volt, aki még Marin Cilicet (1.) ejtette ki a horvát legelső meccsén. A jamaicai-német azonban nem tudta növelni sikerei számát. A negyeddöntőben Benoit Pairrel játszott. Az első játék maratoni hosszúságú lett, és ez volt a meccs egyetlen egy játéka. Annak végeztével ugyanis Brown feladta a meccset hátsérülésre hivatkozva. Paire Richard Gasquet-val (3.) fog játszani. A 2013-as, 2015-ös és 2016-os bajnok honfitársát, Kenny De Scheppert győzte le három szettben. A fonák-vitruóz Gasquet gyakorlatilag saját dolgát nehezítette meg. A második szettet szett- és break-előnyről bukta el, szervált is a győzelemért, majd a döntőjátszmában sem tudta elsőre végig vinni korán kiharcol előnyét. A két gallnak ez lesz a negyedik egymás elleni mérkőzése. Paire még nyeretlen Gasquet-val szemben, játszmát is csak egyet tudott nyerni honfitársa ellen. Ez persze még messze nem garancia arra, hogy a mostani mérkőzés is sima lesz. Paire rapszodikusságából kiindulva meg pláne.

A negyeddöntők végeredményei:

P. Paire (FRA) – D. Brown (GER) 1/0 RET.

R. Gasquet [3] (FRA) – K. De Schepper 6/2 5/7 6/4

A. Zverev [4] (GER) – J. Chardy (FRA) 6/4 4/6 6/2

J-W. Tsonga [2] (FRA) – D. Medvedev (RUS) 7/5 6/2

A kiemelt kép forrása: europe1.fr

A hozzászólások le vannak zárva.