ATP Szófia: Két és fél hét után változik valami?

Szófiában Grigor Dimitrov és David Goffin mérkőzik meg a fináléban. Meg lehet-e állítani a domináns bolgárt hazai közönség előtt? 

Goffin majdnem 3 órás csata után került fináléba Kép forrása: sofiaopen.bg

Goffin majdnem 3 órás csata után került fináléba
Kép forrása: sofiaopen.bg

Roberto Bautista Agut és David Goffin a torna eddigi legjobb mérkőzését játszotta, ahol csupán az utolsó percekben dőlt el, hogy ki jut döntőbe. A belga  hamar break előnybe került a mérkőzés elején, azonban gyorsan jött, könnyen két lábán távozott a kisebb fór. Bautista Agut ezek után sem lehetett nyugodt adogatása mögött, hiszen 3-3-nál break labdát hárított, az első szettet végül mégis ő nyerte meg, miután 6/5-nél breakelt a lehető legjobbkor. A második játszmában hiába nyerte a spanyol nagyobb százalékban a pontokat első szervája mögött, egy apróbb kihagyásnak köszönhetően a szett elején elvesztette a szerváját. Goffin pedig magabiztos adogatójátékokkal tartotta megszerzett előnyét, és kiharcolta a döntő szettet. A döntő játszmában break előny itt, majd break előny ott. Ez a tűzijáték 4-4-ig tartott, majd a Tiebreakig már egyik játékosnak sem adódott lehetősége, hogy eldöntse a mérkőzést. A rövidítésben egy picit a belga tudott agresszívabb lenni, 5-3-nál pedig egy parádés elütéssel jelezte a győzelmi szándékait. 3 meccslabdánál pedig egy szinte fogadhatatlan szervával bejutott a döntőbe Goffin. A torna második kiemeltje egy 2 és háromnegyed órás harcból került ki győztesen.

Dimitrov elsöpörte Bashilasvilit Kép forrása: sofiaopen.bg

Dimitrov elsöpörte Bashilasvilit
Kép forrása: sofiaopen.bg

Nikoloz Bashilashvili egyértelműen a torna meglepetésembere volt eddig, hiszen az első kiemelt Dominic Thiem és a nyolcadik kiemelt Martin Klizan legyőzése szép skalp volt a grúz teniszező számára. A hazai közönség legnagyobb örömére azonban Grigor Dimitrov egy egészen más szint volt, de ez nem szenzációs az elmúlt hetek eredményei után. Dimitrov 5-0-ás rohammal kezdte a mérkőzést, majd miután ellenfele feliratkozott az eredményjelzőtáblára, megnyerte 6/1-re az első szettet. A folytatásban Basilashvili elment 3-3-ig, azonban a fontos pillanatokban nem volt elég magabiztos már és a bolgár gyorsan megnyerte a mérkőzést két játszmában. Dimitrovot ezen a mérkőzésen Basilashvili bármennyire jól játszott ezen a tornán, nem tudta megszorítani. A bolgárt első szervái továbbra is nagy mértékben hozzásegítik a győzelemhez, amiből ezen a mérkőzésen 89 %-ban nyerte a pontokat.

A fináléban tehát Grigor Dimitrov és David Goffin mérkőzik meg. Vajon olyan szintű erődemonstrációt láthatunk, mint Melbourneben, vagy a belgának ezúttal lesz válasza? Ez ma délután kiderül a bolgár fővárosban. 

Kiemelt kép forrása: sofiaopen.bg

A hozzászólások le vannak zárva.