ATP Buenos Aires, Memphis: Következnek a negyeddöntők

Hullottak a héten a kiemeltek az amerikai kontinens északi és déli felén egyaránt

Buenos Aires

Kei Nishikori (1.) azok után, hogy egymás után négyszer is megnyerte a Memphis-i tornát, váltott egy nagyot a gyors, észak-amerikai fedett pályáról a dél-amerikai salakra. Csütörtök este játszotta első meccsét. Ellenfele a hazai pályán játszó Diego Schwartzman volt. A világranglista 5. japán elveszítette az első szettet szoros csatában, de utána magabiztosan fordított (5/7 6/2 6/2) és bejutott a legjobb 8 közé, ahol a portugál Joao Sousa (6.) lesz az ellenfele. Egy másik argentinnek sikerült kiejtenie egy korábbi Grand Slam-döntőst. Carlos Berlocq ugyanis meglepően simán búcsúztatta a korábbi háromszoros bajnok, David Ferrert (3.) 6/4 6/2-vel.

Pablo Cuevas (2.), Paolo Lorenzi (8.) és Fabio Fognini (7.) sincs már versenyben. Utóbbit a visszatérő spanyol Tommy Robredo győzte le, utána viszont nem tudott még egy kört menni. Velük ellentétben viszont még két hispán, Albert Ramos (5.) és Pablo Carreno Busta (4.) hozta eddig a papírformát. Egymás ellen játszanak majd az elődöntőért.

A negyeddöntők párosításai

K. Nishikori (1.) – J. Sousa (6.)

C. Berlocq – T. Monteiro

A. Ramos (5.) – P. Carreno Busta (4.)

G. Melzer – A. Dolgopolov

Memphis

Az Egyesült Államokban még ennyire sem érvényesült a papírforma, mindössze két kiemelt maradt versenyben. Kiesett már Ivo Karlovic (1.) is, legyőzője a Nikoloz Basilashvili volt (7/6(3) 6/3), így a grúz Szófia után most a tengerentúlon is ritkítja a kiemeltek létszámát. A fontosnak számító nevek közül Bernard Tomic (5.) és Sam Querrey (3.) is ideje korán búcsúzott. A szervezők azonban így sem panaszkodhatnak. A nyolc negyeddöntős közül négy hazai versenyző, a két legerősebb, John Isner (2.) és Steve Johnson (4.) számára pedig kiváló lehetőség nyílt a döntőbe jutásra.

A negyeddöntők párosításai

N. Basilashvili – M. Ebden

S. Johnson (4.) – M. Kukushkin

D. Dzumhur – R. Harrison

J. Isner (2.) – D. Young

A kiemelt kép forrása: twitter.com/ArgentinaOpen

A hozzászólások le vannak zárva.