ATP Marseille: Újabb hét, újabb tornagyőzelem

Jo-Wilfried Tsonga nyerte az Open 13-t. A szervezők legnagyobb örömére biztos volt a francia siker. Lucas Pouille volt a legyőzött honfitárs.

Jól alakul eddig az év Jo-Wilfried Tsonga (2.) számára. Az Australian Openből kihozta a maximumot a legjobb 8 közé jutással. Két héten belül két tornát nyert meg, ilyenre még nem volt példa karrierjében. Mindezek tetejében pedig még hamarosan apa is lesz. Bár pont mostanság kezdett el beszélni karrierje befejezéséről, tettre késznek látszik továbbra is.

A Rotterdami 500-as verseny megnyerésével érkezett meg Marseille-be, a Hollandiában szerzett lendületet aztán nem hagyta ott a kikötővárosban és magabiztos teljesítményt nyújtott hazai közönség előtt is. Csak a címvédő Nick Kyrgios vett el tőle játszmát az elődöntőben. Ellenfelének, Lucas Pouille-nak (4.) volt javítani valója, hiszen egy kisebb sérülés árnyékolta be januárját. Tavalyi szezonja után sokan várják a további jó eredményeket tőle, de ennek eddig 2017-ben nem tudott eleget tenni. Ez a torna viszont már biztos. némi gyógyírt jelenthet a jövő sztárjának prognosztizált francia számára.

Tsongával azonban nem tudott mit kezdeni a 23 esztendős játékos. A korábbi világranglista 5. makulátlanul adogatott az egész mérkőzésen, break-labda hárítására nem kényszerült. Igaz, Pouille-nak sem volt sok dolga hasonló teendőkben, de pont azért, mert Tsonga szinte mindig élt az adódó lehetőséggel (3 fogadóelőnyből 2 érvényesített). A 32 éves teniszező 1 óra 9 perc alatt nyerte meg a találkozót, s harmadszor ezt a tornát. Érdekesség, hogy Marseille-ben szerzett győzelmei 4 évenként születtek meg: 2009 és 2013 után 2017-ben maradt újra veretlen a Francia Riviérán.

Végeredmény: J-W. Tsonga [2] (FRA) – L. Pouille [4] (FRA) 6/4 6/4

A 2008-as Australian Open döntőse 110 655€-val és 250 ranglistaponttal lett gazdagabb. Utóbbinak köszönhetően ezen a héten csak 6 játékos áll előtte az ATP rangsorában. Most egyébként egy kis pihenőt tart, legközelebb az év első Masters tornáján láthatjuk játszani, Indian Wellsben.

A kiemelt kép forrása: france3-regions.francetvinfo.fr

A hozzászólások le vannak zárva.