Jön az acapulcói 500-as Djokoviccsal, Nadallal és Del Potróval

A torna történetének legerősebb mezőnye gyűlt össze 2017-ben.

Rafael Nadalnak (2.) már benne volt idei menetrendében a mexikói verseny, amit kétszer korábban már meg is nyert (2005, 2013). Rajta kívül a címvédő Dominic Thiem (4.), két korábbi US Open-bajnok, Marin Cilic (3.) és Juan Martin Del Potro, illetve David Goffin (5.) is jelezte részvételi szándékát. A szervezők már egy ilyen névsort meglátva is örömittasan csaphatták össze tenyereiket. Mindezen örömáradatra jött a hír múlt héten, hogy Novak Djokovic (1.) is benevez. Természetesen megkapta a szabad-kártyát és az első kiemeltséget is. A volt világelső döntése azért is lehet nemes gesztus a mexikói közönség számára, mert néhány héttel ezelőtt, a Davis Kupa-hétvégén a szerb azt jelentette be, hogy apróbb sérülés miatt kihagyja azt a Dubai-i tornát, amit ugyanezen a héten rendeznek meg.

Kategória:

ATP World Tour 500

Borítás:

Kemény pálya

Díjazás:

$1,633,690

Címvédő:

Dominic Thiem

A minőségi mezőny természetesen minőségi sorsolással párosul. Nadal Mischa Zverev ellen kezdi meg a tornát. Ha a német Ausztrál Openjéből indulunk ki, akkor a Salakkirálynak nehéz dolga akadhat, de ha legutóbbi, s máig egyetlen egymás elleni mérkőzését vesszük szemügyre, akkor már más a helyzet. Nadal ugyanis idén Brisbane-ben két 6/1-es szettel ütötte ki az idősebbik Zverevet. A negyeddöntőben a Delray Beach-i bajnok, Jack Sock-kal (7.), az elődöntőben Ciliccsel vagy John Isnerrel (8.) mérkőzhet meg.

Djokovic nem áll túl hálás feladat előtt a tábla másik felén. Az első fordulóban a szlovák Martin Klizannal játszik, aki bárkinek képes kellemetlenséget okozni. Ezután egy még komolyabb vetélytárs érkezhet, amennyiben Del Potro legyőzi az amerikai tini Tiafoe-t. A negyeddöntőben Kyrgios (6.), az elődöntőben Thiem vagy Goffin mérkőzhet meg vele.

A hozzászólások le vannak zárva.