Federer – Nadal 2-0

2017. március 16.
by cort

Idén már másodszor találkozott korunk két legnagyobb teniszezője, és csakúgy mint Melbourne-ben, most is a svájci fenomén hagyta el győztesen a pályát.

Harminchatodik alkalommal feszült egymásnak Rafael Nadal és Roger Federer, a svájci pedig ott folytattak kettőjük párharcát, ahol másfél hónappal ezelőtt Melbourne-ben, az utolsó játszmában abbahagyta. 68 perc alatt, 6-2 6-3 arányban legyőzte Nadalt, és ezzel tizenegyedik alkalommal jutott a legjobb nyolc közé az Indian Wells-i mestertornán.

A 18-szoros Grand Slam-győztes svájci ismét tökéletes taktikával készült Nadal ellen, és a taktika mellé a mai napon hibátlan tenisz párosult. A játék dinamikáját, ritmusát a svájci adta a mérkőzésnek, Nadalnak pedig nem volt ellenszere Federer játékára. A spanyol hiába próbálta ráerőltetni a játékát ellenfelére, Federer irányított, egyik sarokból a másikba küldte Nadalt, majd a amikor már kinyílt a pálya, befejezte a pontot. Federer a mai napon jóval ellenfele fölé tudott nőni, és ez a tenisz elég lehet idei második tornagyőzelméhez is.

R. Federer (svájci, 9.) – R. Nadal (spanyol, 5.) 6-2 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.