ATP Barcelona: Nadal tizedszer diadalmaskodott

Rafael Nadal nyerte a barcelonai ATP 500-as versenyt. A spanyol játékos két szettben győzte le Dominic Thiemet. 

A salakkirály és a világelső fináléját Dominic Thiem akadályozta meg, hiszen az osztrák az elődöntőben döntő játszmában búcsúztatta Andy Murrayt. Nadalnak már nem volt ennyire nehéz dolga, 6/3 6/4-re győzte le az argentin Horacio Zeballost.

Nadal magabiztosan győzte le Thiemet a döntőben
Kép forrása: hindustantimes.com

Rögtön break lehetőség, ami azonban kihasználatlanul maradt. Így indult a Thiem-Nadal összecsapás, ahol elsőként az osztrák nem tudott élni az eséllyel. Valamivel később a spanyolnak adódott két break labdája, azonban az osztrák is remekül állta a sarat. Az első szett ment egyre jobban a Tiebreak felé, azonban Nadal előbb 5-4-nél elővette a klasszikus salakpályás teniszét, majd ellenfele fonák hibájának köszönhetően megnyerte az első szettet. Ez nagyban meghatározta a mérkőzést. Nadal nagyon pontos és hosszú kontrateniszét a legjobb pillanatokban tudta alkalmazni, amivel Thiem nem tudott mit kezdeni, 1-1 után pedig már nem veszített több játékot a fináléban. A spanyol teniszező 6/4 6/1-el nyerte meg a barcelonai tornát.

Nadal Monte Carlo után tehát Barcelonát is megnyerte tizedik alkalommal. Ami egyben azt jelenti, hogy a 30 éves játékos pályafutása 71. tornagyőzelmét szerezte meg.

Kiemelt kép forrása: skysports.com

A hozzászólások le vannak zárva.