ATP Madrid: Összejött az álomelődöntő!

Már csak négyen maradtak Madridban! A spanyol fővárosban Cuevas-Thiem, Nadal-Djokovic mérkőzéseket rendeznek. 

Nadal Monte Carlo után is legyőzte Goffint
Kép forrása: rafaelnadalfans.com

A játéknap első mérkőzése már egy jó mérkőzést tartogathatott volna, azonban Kei Nishikori csuklósérülés miatt visszalépett a Novak Djokovic elleni negyeddöntőtől. Djokovicnak így csak végig kellett néznie, hogy ki lesz az elődöntőben az ellenfele. Rafael Nadal Monte Carloban egy viharos mérkőzést játszott a belga David Goffinel, akkor egy igen érdekes bírói döntés után a spanyol nagyon simán nyert. Az első játszmában Goffinnek nem volt könnyű tartania az adogatását, azonban a rövidítésig 6 breaklabdát is hárított. Két adogatójáték között a belgának is volt egy lehetősége, de ez is kihasználatlanul maradt. Kulcsfontosságú lett volna Goffinek a rövidítés, azonban ezt a rövid lezárást Nadal bírta jobban idegekkel, innentől pedig minden úgy alakult, ahogy Nadal szerette volna. Hamar elvette a második játszmában Goffin adogatását, majd ami még fontosabb volt, egy hosszú játékban megtartotta break előnyét. 4-2-nél pedig Nadal elképesztő elütéseket is többek között bemutatva újra elnyerte ellenfele adogatását. A következő játék megnyerése ezek után már nem jelentett gondot Nadal számára, aki kereken 2 óra után jutott az elődöntőbe.

Cuevas pályafutása első ATP 1000-es elődöntőjét játssza
Kép forrása: ubitennis.net

Pablo Cuevas a német Alexander Zverevvel küzdött meg az elődöntőbe kerülésért. Az első játszmában hamar break előnybe került Zverev és ez elegendőnek bizonyult, hogy nem sokkal később szettelőnyben ülhessen le a két perces pihenőre. Zverev első szerváinak sokat  köszönhetett a mérkőzés elején, azonban a 94 %-os statisztika hirtelen elkezdett romlani, és Cuevas 29 perc alatt kiosztott egy 6/0-át Zverevnek, elég gyorsan eljutottak a felek a döntő játszmáig. A döntő játszmát stabil adogatójátékok jellemezték. Gondolhattuk biztosan Tiebreak lesz, 5-4-nél mégis volt egy utolsó fordulat. Cuevas nem volt hajlandó rontani, amivel Zverev nem tudott mit kezdeni. Cuevas pályafutása első ATP Masters elődöntőjére készülhet. Ellenfele a Borna Coric-Dominic Thiem összecsapásból került ki. Az osztrák az első játszmában minden fontos játékot uralni tudott, így nem csoda, hogy egy könnyed 6/1-el nyitott. Coric a gyengébb kezdés után a második játszmában már jobban partiban tudott maradni, azonban a hetedik játék eldöntötte a mérkőzést. Thiem egy nagyon hosszú játék végén elvette Coric adogatását, majd a következő két adogatójátékát magabiztosan megnyerve két szettben elődöntőbe jutott.

Délután négykor jön Rafael Nadal és Novak Djokovic rangadója, immáron ötvenedszer. Ezek után késő este pedig Pablo Cuevas és Dominic Thiem csap össze. 

Kiemelt kép forrása: metro.co.uk

 

A hozzászólások le vannak zárva.