ATP Róma: Három az osztrák igazság

2017. május 19.
by cort

Három tornagyőzelem és sorozatban tizenhét salakpályán megnyert mérkőzés után megállították a salakkirályt.

Nem bírt a káprázatos teniszt játszó Dominic Thiemmel a nyolcadik római elsőségére pályázó Rafael Nadal. A barcelonai és madridi tornadöntő után idén már harmadszor futott Nadal karjaiba Dominic Thiem. Az osztrák játékos már Madridban is megszorongatta az idei évben hihetetlen salakos szezont produkáló korábbi világelsőt, de azt kevesen gondolták, hogy ilyen játékkal áll elő a nyolcadik helyen kiemelt játékos.

Thiem az 1 óra 51 perces mérkőzés első labdamenetétől nekiment Nadalnak, igyekezett elkerülni, hogy a spanyol irányítson, és ezúttal a kivitelezéssel sem volt probléma. Az első szettben Thiem demoralizáló nyerőket ütve 5-1-es vezetésre tett szert, Nadalnak pedig csak a szépítésre volt ereje. A második felvonásban 3-3-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, onnantól viszont az osztrák percei következtek. Előbb lebreakelte Nadalt, majd bizonyítva, hogy fejben is nagyon rendben van (amit már a korábbi hetekben, napokban is bizonyított – Dimitrov ellen 5, Querrey ellen pedig 5 mérkőzéslabdát is hárított), három breaklabdát hárítva 5-3-ra alakította az eredményt.

Lehet új kihívója van Nadalnak a Roland Garros-on?

A nap két korábbi mérkőzésén az előzetesen esélyesebbnek tartott játékosoknak kellett csomagolni, Marin Cilic-nek a szervagép John Isner, Milos Raonic-nak pedig a fiatal Alexander Zverev jelentette a végállomást.

Eredmények:
J. Isner (amerikai) – M. Cilic (horvát, 6.) 7-6 2-6 7-6
A. Zverev (német, 16.) – M. Raonic (kanadai, 5.) 7-6 6-1
D. Thiem (osztrák, 8.) – R. Nadal (spanyol, 4.) 6-4 6-3

A hozzászólások le vannak zárva.