Roland Garros 2017: Elkezdődött!

Véget ért a salakpályás szezon eleje óta lévő óriási várakozás. Megkezdődtek év második Grand Slam tornájának főtáblás küzdelmei! 

Dimitrov könnyű győzelemmel nyitott Párizsban
Kép forrása: rolandgarros.com

Grigor Dimitrov már kora délután megkezdte idei szereplését a párizsi Grand Slam tornán Stephane Robert ellen. A francia kiszámíthatatlan milyen játékra képes, az idei Australian Open elődöntőse azonban nem adott sok esélyt neki. Dimitrov csupán az első két szett elején szenvedett adogatásával, majd magabiztosan 9 játékot veszített első fordulós mérkőzésén. Dimitrov a második körben visszavághat Tommy Robredonak, hiszen a spanyol Marrakechben legyőzte őt.

Thiem nem adott sok esélyt Tomicnak
Kép forrása: rolandgarros.com

A játéknap egyik legérdekesebb mérkőzésének előzetesen a Dominic Thiem-Bernard Tomic mérkőzés tűnt. Ennek azonban mint oly sokszor, nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A mostanában remekül teljesítő osztrák meglepően könnyen elintézte ellenfelét. Thiem az első játszma közepén szerzett break előnnyel szerzett vezetést, a második játszmát 7 pont veszteséggel zárta, végül 6/2-vel lezárta a mérkőzést. Thiem egyelőre még várja következő ellenfelét, ami a Simone Bolleli-Nicolas Mahut mérkőzésből kerül ki.

Pouille nehezen győzte le honfitársát
Kép forrása: quest-france.fr

A Philippe Chatrier pálya utolsó mérkőzése tartogatott meglepetést, de a végén a bravúr elmaradt. Lucas Pouille küzdött meg a párosban már Roland Garrost nyerő Julien Bennetauval. A budapesti bajnok megnyerte rövidítésben az első szettet, és talán ez volt később, ami életben tartotta. Az idősebb francia a következő két játszmában remekül őrizte meg saját adogatását, 6/3 6/4-el abszolválta a következő két játszmát. Benneteau a negyedik játszma elején közel került a győzelemhez, hiszen újra elvette honfitársa adogatását, tartani előnyét mégsem tudta. Pouille azonnal visszajött, megnyerte a negyedik játszmát, az ötödik játszmában pedig a 3-3-nál szerzett break előnyét győzelemre váltotta. A torna 16. kiemeltje a brazil Thomaz Belluccival csap össze.

A mai játéknapon Rafael Nadal és Novak Djokovic is pályára lép. Előbbi Benoit Pairrel, utóbbi Marcel Granollerssel játszik. Rajtuk kívül bemutatkozik a római győztes Alexander Zverev is, akinek nem lesz könnyű dolga a spanyol Fernando Verdasco ellen.

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com

A hozzászólások le vannak zárva.