Roland Garros 2017: Ostapenko – Bacsinszky elődöntőt rendeznek a felső ágon

A volt világelső, és a hazai kedvenc is búcsúzott a legjobb nyolc között.

2015 után ismét a legjobb négy közé jutott Bacsinszky Tímea. A svájci hölgy az elődöntőbe jutásért a hazaiak kedvencével, az utóbbi néhány hónapban kiemelkedően teniszező Kiki Mladenovic-csal találkozott. A francia játékost hiába segítette a hazai közönség, hiába szakította meg a mérkőzést a francia időjárás, Bacsinszky végig jobban játszott ellenfelénél, és két játszmában, megérdemelten jutott az elődöntőbe. Az első 6-4 arányú játszma után, 1-1-nél esőszünet szakította félbe a játékot, amiből Mladenovic jött ki jobban, 3-1-es előnyre tett szert, de a lassan bemelegedő Bacsinszky villámgyorsan (ami túlzás, mert időközben egy második esőszünet is félbe- jobban mondva harmadba szakította a mérkőzést) fordított, és jutott karrierje második Roland Garros elődöntőjébe.

T. Bacsinszky (svájci, 30.) – K. Mladenovic (francia, 13.) 6-4 6-4

Három játszmában jutott a legjobb négy közé Jelena Ostapenko. A fiatal lett játékos idén negyedszer találkozott a volt világelső Caroline Wozniackival, és akárcsak az előző három összecsapáson, most is Ostapenko örülhetett.
Pedig nem indult jól a mérkőzés a 19 éves lett lány számára. Az erős szél, és Wozniacki közös erővel 5-0-ás előnyre tettek szert, de ahogy javultak a körülmények, úgy javult fel Ostapenko játéka. A komoly hátrányt lassan elkezdte ledolgozni, de 5-4 után nem tudta hozni az adogatását, így az első játszmát a dán játékos nyerte. A folytatásban továbbra is Ostapenko maradt lendületben, de 5-2-es vezetésnél, eső miatt felfüggesztették a mérkőzést. Hosszabb szünet következett, majd egy alig tíz perces etap után ismét az öltözőbe vonultak a hölgyek. Amikor a két hölgy harmadszor is elfoglalhatta a pályát, egy felturbózott Ostapenko futott ki a salakra, aki nem kegyelmezett Wozniackinak.

J. Ostapenko (lett) – C. Wozniacki (dán, 11.) 4-6 6-2 6-2

Csütörtökön tehát Jelena Ostapenko – Timea Bacsinszky elődöntőt rendeznek, és tényleg pikáns legyen az összecsapás, mindkét hölgy aznap ünnepli a születésnapját.

A hozzászólások le vannak zárva.